Coronavirus: Franţa asigură 5000 noi locuri la hotel pentru oamenii străzii

  • Parcul hotelier, în ajutorul celor mai defavorizaţi
  • Dispozitivul guvernamental în favoarea celor fără adăpost se amplifică
  • Se deschid noi centre de adăpost medicalizate pentru cei bolnavi
Urmărește
296 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Franţa asigură 5000 noi locuri la hotel pentru oamenii străzii

Coronavirus: Franţa asigură 5000 noi locuri la hotel pentru oamenii străzii

Dispozitivul lansat în favoarea oamenilor străzii "s-a accelerat brusc în ultimele zile, iar creşterea de sprijin continuă", a declarat pentru AFP ministerul, care investeşte încă 50 de milioane de euro pentru creşterea capacităţii de cazare în regim de urgenţă, în aceste vremuri de criză.

În urmă cu opt zile, alte 2.000 de spaţii hoteliere şi trei centre de izolare erau deja operaţionale. Franţa are acum 40 de astfel de centre de adăpost medicalizate, care primesc persoanele fără adăpost bolnave de Covid-19, dar a căror condiţie nu necesită spitalizare. "Este vorba de 1.300 de locuri disponibile pentru persoanele fără adăpost bolnave, în toate zonele metropolitane, minus Corsica şi Mayotte", potrivit declaraţiei. În prezent, "puţin peste 600 de cazuri" de persoane fără adăpost infectate sunt raportate în toate adăposturile de urgenţă din Franţa, care au un total de 157.000 de locuri, a declarat ministerul.
 
Federaţia Actorilor Solidarităţii (FAS), care reuneşte marea majoritate a asociaţiilor ce gestionează aceste centre, enumeră "aproximativ 900 de bolnavi", a explicat directorul său general Florent Guéguen.
 
Deşi salută efortul depus deja de stat prin planul de mobilizare a parcului hotelier, el subliniază urgenţa de a merge mai departe. "Ar fi nevoie de zeci de mii de locuri suplimentare pentru a oferi oamenilor străzii o izolare pe scară largă. Există cel puţin 10.000 de locuri de hotel disponibile astăzi în întreaga Franţa, odată ce au încetat călătoriile turistice.
 
Este foarte important să mobilizăm această ofertă imediat. Efortul trebuie să continue." FAS avertizează, de asemenea, cu privire la lipsa măştilor pentru a-i proteja pe asistenţii sociali din adăposturi.  "Doar măştile ne pot permite să menţinem adăposturile deschise, deoarece dacă angajaţii sunt contaminaţi, unele centre se vor închide", se teme Guéguen. "Personalul salariat din adăposturi este deja redus în prezent cu 30-40%, între cei bolnavi şi cei care au copii de îngrijit"
 
Foto: Notre Temps. AUTOR: Tudor Potra

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici