- Home
- Stirile zilei
- GALAŢI, (08.01.2018, 15:45)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a fost compromisă construcţia singurului TUNEL pe sub Dunăre din România. Compania care a câştigat licitaţia cheamă în instanţă Primăria
Companiile care au câştigat licitaţia pentru realizarea unui tunel sub Dunăre, în dreptul oraşului Galaţi, cheamă în judecată Primăria şi Consiliul Local deoarece au refuzat să continue proiectul. Concernul internaţional doreşte să înceapă lucrarea estimată la peste 230 de milioane de euro.
Urmărește
3570 afișări
Cum a fost compromisă construcţia singurului TUNEL pe sub Dunăre din România. Compania care a câştigat licitaţia cheamă în instanţă Primăria
Litigiul a fost înregistrat la Tribunalul Galaţi la sfârşitul lunii decembrie iar în prezent se aşteaptă stabilirea primului termen de judecată. Reprezentanţii companiilor solicită autorităţilor locale să pună în aplicare prevederile contractuale, a căror executare au suspendat-o unilateral. De asemenea, investitorii vor solicita daune materiale consistente dacă proiectul nu va fi reluat.
Proiectul tunelului de la Galaţi a fost aprobat de consilierii locali gălăţeni la sfârşitul anului 2013.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Doi ani mai târziu, Primăria Galaţi a semnat contractul de lucrări cu consorţiul format din Louis Berger SAS Franţa, The Louis Berger Group INC (SUA), Ernst & Young SRL Bucureşti şi Ernst & Young Societe Anonyme for the Provision of Advisory Services (Grecia).
Conform schiţelor, tunelul pe sub Dunăre de la Galaţi spre judeţul Tulcea urma să aibă peste 2 kilometri lungime. Obiectivul ar fi fost realizat în circa doi ani cu banii investitorilor, recuperarea investiţiei urmând să se facă prin aplicarea unor taxe de trecere.
Concernul internaţional doreşte să înceapă lucrarea estimată la peste 230 de milioane de euro.
Iniţiatorul proiectului este fostul primar al oraşului Galaţi, Marius Stan, care spune că se aştepta la un proces deoarece investitorii sunt de bună credinţă şi doresc să ducă la bun sfârşit lucrarea. Mai mult, fostul edil crede că investitorii străini au intrat în conflict cu interesele economice ale unor politicieni locali.
„Este normal ce se întâmplă, oamenii sunt de bună credinţă, ei vor să ducă la bun final proiectul, cred în el. Iar gălăţenii nu s-au săturat de păcăleli, promisiuni, văd că se vorbeşte din nou despre podul de la Brăila. Este firesc ce am făcut noi cu proiectul tunelului. Când nimeni nu-ţi dă nimic, trebuie să încerci să faci ceva cu banii tăi, investiţia în tunel ar fi fost realizată cu bani privaţi, era ceva bun pentru comunitate. Cei care au realizat studiul de fezabilitate au adus şi investitorii, era ceva inedit pentru România, de aia proiectul a fost îndelung verificat de instituţiile statului. Acum cei care au ajuns la Primărie au băgat proiectul sertar ca să nu deranjeze celebrul bac peste Dunăre, o afacere prosperă a unor politicieni”, a explicat, corespondentului MEDIAFAX, fostul primar al oraşului Galaţi, Marius Stan.
Reprezentanţii Primăriei Galaţi au refuzat să comenteze demersul companiilor care doresc să construiască tunelul. Ei au spus că nu au primit nici un înştiinţare de la Tribunal şi că vor adopta o poziţie în funcţie de conţinutul documentelor.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe