După campania agresivă împotriva liderilor europeni, Viktor Orban ia în considerare retragerea Fidesz din PPE

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că formaţiunea politică Fidesz ar putea să se retragă din Partidul Popular European (PPE), pe fondul unei dispute generate de lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Executivului UE, Jean-Claude Juncker, relatează cotidianul The Guardian.

1521 afișări
Imaginea articolului După campania agresivă împotriva liderilor europeni, Viktor Orban ia în considerare retragerea Fidesz din PPE

După campania agresivă împotriva liderilor europeni, Viktor Orban ia în considerare retragerea Fidesz din PPE

Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a cerut marţi ca partidul lui Orban, Fidesz, să înlăture panourile prin care este atacat Jean-Claude Juncker.

Orban a declarat pentru postul public de radio, vineri, că ar prefera să reformeze PPE şi că ar transforma grupul într-o platformă anti-imigranţi. Acesta a declarat că ia în considerare şi retragerea din PPE, ai cărui membri se vor reuni pe 20 martie pentru a dezbate problema.

"Dezbaterea a-r putea încheia cu Fidesz, care ar putea realiza că nu îşi are locul în Partidul Popular European. Dacă trebuie să începem ceva noi, atunci este evident că primul loc unde vom ţine discuţiile va fi în Polonia", a declarat Orban.

Partidul aflat la Guvernare în Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), nu face parte din membrii PPE.

Varşovia şi Budapesta au convenit anterior să blocheze sancţiunile împotriva oricărui membru UE din Europa de Est.

Liderul PiS, Jarosław Kaczyński şi Orban s-au întâlnit cu mai multe ocazii, pentru a discuta despre relaţiile cu Bruxelles. Orban a informat recent că premierul polonez Mateusz Morawiecki va efectua o vizită în Ungaria pe 15 martie, cu ocazia zilei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici