Autoritatea de Aviaţie Civilă din Emiratele Arabe Unite a condamnat incidentul, precizând că ”vor fi luate toate măsurile legale pentru a asigura siguranţa şi securitatea traficului aerian civil”.
Saif Bin Ahmed al-Thani, directorul de comunicare al Guvernului de la Doha, a negat acuzaţiile lansate de către Emiratele Arabe Unite, afirmând că acestea sunt ”complet false”.
De asemenea, săptămâna trecută, Qatarul a înaintat o plângere către Organizaţia Naţiunilor Unite, susţinând că în luna decembrie un avion de luptă din Emirate a intrat în spaţiul aerian al Qatarului.
Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain au tăiat legăturile diplomatice şi comerciale cu Qatar la 5 iunie, suspendând rutele aeriene şi maritime către cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din lume şi care găzduieşte cea mai mare bază militară americană din regiune. Aceste ţări susţin că regimul de la Doha destabilizează regiunea prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida şi printr-o relaţie apropiată cu Iranul. Qatar a respins aceste acuzaţii.