Firea acuză dezinformări din partea Ministerului Sănătăţii: Spitalele dispun de 95 de locuri la ATI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză dezinformări din partea Ministerului Sănătăţii. Edilul spune că spitalele din Bucureşti dispun de 95 de paturi ATI şi ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziţii, încă 25 de astfel de ventilatoare.

5534 afișări
Imaginea articolului Firea acuză dezinformări din partea Ministerului Sănătăţii: Spitalele dispun de 95 de locuri la ATI

Firea acuză dezinformări din partea Ministerului Sănătăţii: Spitalele dispun de 95 de locuri la ATI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că spitalele din Bucureşti au locuri la ATI.

„Mai multă organizare, mai puţină manipulare! Se vorbeşte despre o criză de ventilatoare mecanice. Dar unde au dispărut? Erau anunţate vreo 3 000! Noi am achiziţionat încă 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adăugat aparatelor deja funcţionale, utilizate zi de zi în cele trei unităţi sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB. Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii transmitea că nu mai sunt locuri la ATI, precum şi ventilatoare, în Bucuresti. Fals!

Cum nimic nu risipeşte <ceaţa> dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informăm că spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI şi ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziţii, precum şi de cadre medicale specializate în medicina de urgenţă, astfel încât să trateze eficient atât pacienţii COVID cu probleme mai complexe, cât şi pe cei cu alte afecţiuni care necesită acelaşi tratament prompt şi profesionist”, a scris Firea pe reţeaua de socializare.

Ea susţine că pacienţii pot fi preluaţi şi de alte spitale din Capitală, în cazul în care capacitatea celor COVID este depăşită.

„Chiar şi în eventualitatea în care cele două spitale principale COVID, de boli infecţioase din Bucureşti, rămân fără locuri la ATI şi ventilatoare mecanice, se organizează activitatea medicală imediat, astfel încât pacienţii să fie preluaţi de spitalele suport COVID, sau de oricare alt spital pregătit, cu circuite medicale separate, pentru a trata şi pacienti COVID, şi non-COVID”, a mai scris Firea.

Ea acuză Ministerul Sănătăţii de „raportări alarmiste”.

„Suntem într-o situaţie haotică, din punct de vedere al organizării: spitalele COVID raportează pentru comunicatele oficiale strict nr de paturi normale şi de ATI intrate iniţial pe lista dotărilor pentru COVID, celelalte spitale primesc pacienţi cu greu, cu programări stricte, resursele există dar nu sunt luate în calcul. Cui foloseşte? Aşadar, raportările alarmiste care se transmit către public se referă strict la nr de locuri în spitale alocate iniţial pentru COVID. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, în realitate”, a conchis primarul general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici