FOTO Fenomen astronomic inedit. Prima ploaie de meteoriţi din 2021

  • Prima ploaie de meteoriţi de anul acesta are loc pe 22 aprilie.
  • În timpul fenomenului se pot observa 10 meteoriţi pe oră.
  • Meteoriţii Lyrid pot fi văzuţi cel mai bine departe de zonele urbane.
3362 afișări
Imaginea articolului FOTO Fenomen astronomic inedit. Prima ploaie de meteoriţi din 2021

Primul spectacol astral are loc anul acesta pe 22 aprilie şi este vorba despre ploaia anuală de meteoriţi Lyrid, informează CNN

„Aceşti meteoriţi orbitori sunt rapizi şi strălucitori, lăsând un praf auriu în urma lor”, a spus Judson Jones, meteorolog. 

Meteoriţii Lyrid, care sunt cel mai bine văzuţi din emisfera nordică, sunt observaţi de 2.700 de ani, potrivit NASA. În timpul fenomenului se pot observa 10 meteoriţi pe oră. 

La fel ca în cazul tuturor ploilor de meteoriţi, cu cât cerul va fi mai întunecat, cu atât fenomenul va fi mai vizibil. Cel mai potrivit moment pentru admirarea spectacolului luminos de pe 22 aprilie va fi în jurul orelor 4-5 dimineaţa, de preferat departe de zonele urbane unde luminile oraşului împiedică buna observare a fenomenului astronomic. 

"Poluarea luminoasă este cel mai mare impediment atunci când încercăm să admirăm o ploaie de mereoriţi şi pare să se înrăutăţească în fiecare an", a spus Jones.

Alt factor care afectează cerul ar fi lumina Lunii. Anul acesta, Luna va fi 70% iluminată, iar din acest motiv se recomandă ca cerul să fie privit după apusul lunii şi înainte de răsăritul soarelui.

Cine nu reuşeşte să participe la acest fenomen, are posibilitatea să observe alt fenomen, mai exact luna plină „roz”, de săptămâna viitoare, pe 26 aprilie. Deşi luna nu va fi, de fapt, roz, aceasta va fi foarte luminoasă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici