Studiu privind răspândirea Covid-19. O persoană cu imunodeficienţă poate fi contagioasă timp de 2 luni, după infectare

  • O femeie în vârstă de 71 de ani, cu leucemie, a fost testată pozitiv în martie şi a rămas infectată cu Sars-CoV-2 cel puţin 105 de zile, dintre care 70 de zile a fost contagioasă. În tot acest timp, ea a fost asimptomatică.
  • Studiul indică faptul că pacienţii imunodeficienţi pot fi contagioşi o perioadă mai lungă de timp, faţă de cei cu un sistem imunitar sănătos care pot răspândi boala cel mult 8 zile de când s-au infectat.
  • Până în acest moment se ştia că cea mai lungă perioadă în care un pacient simptomatic putea transmite infecţia altor persoane era de 61 de zile.
Urmărește
5474 afișări
Imaginea articolului Studiu privind răspândirea Covid-19. O persoană cu imunodeficienţă poate fi contagioasă timp de 2 luni, după infectare

Studiu privind răspândirea Covid-19. O persoană cu imunodeficienţă poate fi contagioasă timp de 2 luni, după infectare

Un studiu de caz care a avut ca subiect o pacientă în vârstă de 71 de ani care suferea de leucemie, corelat cu alte studii, relevă faptul că persoanele care au defecte genetice ale sistemului imunitar şi s-au infectat cu SARS-CoV-2 ar putea rămâne contagioase mai mult de două luni (70 de zile). 

Cercetătorii au publicat pe 4 noiembrie în revista Cell un caz neobişnuit al unei femei cu leucemie şi cu un număr scăzut de anticorpi care a fost infectată cu coronavirus timp de cel puţin 105 zile şi a rămas contagioasă timp de cel puţin 70 de zile, rămânând asimptomatică tot timpul.

Studiul, citat de Business Insider, arată că perioada de 70 de zile în care pacienta a fost contagioasă este cea mai lungă perioadă de acest tip întâlnită până acum la un pacient cu coronavirus asimptomatic. Până în acest moment, cea mai lungă perioadă cunoscută, în care un pacient putea transmite infecţia altor persoane, a fost de 61 de zile. 

Medicii spun că din cauza sistemului imunitar slăbit organismul produce cantităţi insuficiente de anticorpi pentru a avea o apărare substanţială împotriva virusului.

Se estimează că în SUA sunt imunodepresive trei milioane de persoane, inclusiv cele cu HIV şi pacienţii cu cancer care fac chimioterapie.

„Credem că, cel puţin până în ziua 70, această pacientă ar fi fost capabilă să transmită virusul altor persoane”, a declarat Vincent Munster, virolog la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici