Tragedie în Săptămâna Mare. Un autobuz care transporta credincioşi de Paşte a căzut de pe o stâncă: 45 de morţi în Africa de Sud

Zeci de credincioşi au murit după ce un autobuz care se îndrepta spre o conferinţă de Paşte a „pierdut aparent controlul” şi a „plonjat” joi într-o prăpastie în provincia Limpopo din Africa de Sud, a anunţat South African Broadcasting Corporation (SABC).

2905 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Săptămâna Mare. Un autobuz care transporta credincioşi de Paşte a căzut de pe o stâncă: 45 de morţi în Africa de Sud

Tragedie în joia mare. Un autobuz care transporta credincioşi de Paşte a căzut de pe o stâncă: 45 de morţi în Africa de Sud

Accidentul a provocat moartea a 45 de persoane, iar una este grav rănită, a precizat departamentul de transport al ţării într-un comunicat citat de CNN.

O fetiţă în vârstă de opt ani care a supravieţuit a fost transportată cu avionul la spital, a precizat postul public de televiziune.

Potrivit SABC, pasagerii erau pelerini care călătoreau din Gaborone - capitala ţării vecine Botswana - către o biserică pentru o conferinţă de Paşte.

Cauza accidentului este în curs de investigare.

Accidentul a avut loc în pasul montan Mamatlakala, între Mokopane şi Marken, unde autobuzul a luat foc după ce a căzut, a relatat postul public de televiziune SABC.

Ministrul sud-african al Transporturilor, Sindisiwe Chikunga, a declarat că guvernul va repatria cadavrele în Botswana, potrivit radiodifuzorului.

„Transmit sincere condoleanţe familiilor afectate de tragicul accident de autobuz de lângă Mamatlakala. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de voi în aceste momente dificile. Continuăm să îndemnăm la un condus responsabil în orice moment, cu o vigilenţă sporită, deoarece mai mulţi oameni se află pe drumurile noastre în acest weekend de Paşte”, a declarat Chikunga.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici