- Home
- Tehnologie
- (08.11.2024, 13:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Airbus a prezentat la Euronaval 2024 drona cu decolare şi aterizare verticală VSR700 dotată cu capabilităţi anti-submarin
- La expoziţia Euronaval 2024, compania Airbus a prezentat o nouă versiune a dronei sale VSR 700 tip VTOL (Vertical Take-Off and Landing), special dedicată misiunilor antisubmarin.
- Acest lucru presupune integrarea pe dronă a unor capabilităţi ASW (anti-submarin warfare) şi a unui sistem de radar de ultimă generaţie.
Urmărește
2015 afișări
Drona companiei Airbus este dezvoltată pentru a susţine forţele navale cu capabilităţi operaţionale autonome şi flexibile. În această configuraţie nouă, Airbus a integrat arme ASW uşoare, compacte, potrivite nevoilor sistemelor autonome.
Sistemul de arme ASW montate pe fiecare parte a dronei VSR700 este îmbunătăţit pentru obiective atât de avertizare, cât şi de atac tactic împotriva submarinelor. Sistemul ASW are 1 metru în lungime, un diametru de 200 de mm şi o greutate de 30 de kg. Poate fi folosit pentru combaterea ameninţărilor submarine, inclusiv împotriva vehiculelor autonome subacvatice şi a submarinelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
O caracteristică importantă a acestei versiuni îmbunătăţite a dronei este radarul Diades C-Ranger 200, un dispozitiv puternic pentru avertizarea situaţională şi ţintire în timp real. Capabilităţile sale avansate îl face ideal pentru operaţiunile de coastă şi de pe mare, unde detectarea rapidă şi sigură a ţintelor de suprafaţă şi subacvatice este esenţială.
Capabilitatea dronei Airbus de a decola şi ateriza vertical îi permite să fie integrată pe mai multe platforme navale, inclusiv pe cele cu un spaţiu limitat pe punte, precum fregatele şi corvetele.
Protejarea infrastructurii subacvatice critice şi nu numai face extrem de importată dotarea cu capabilităţi care să combată activităţile desfăşurate de submarinele unor state rău-voitoare.
Sursă video: Airbus Helicopters/X
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe