Angajaţii Microsoft din China nu mai au voie să folosească telefoane cu Android din motive de securitate. Compania le oferă iPhone-uri

Microsoft intenţionează să ofere angajaţilor săi din China dispozitive de la Apple pentru a accesa aplicaţii de autentificare, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei, citând absenţa serviciilor Android ale Google în ţară.

Urmărește
1825 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Microsoft din China nu mai au voie să folosească telefoane cu Android din motive de securitate. Compania le oferă iPhone-uri

Microsoft s-a confruntat cu o serie de breşe de securitate, cea mai recentă fiind cea a hackerilor ruşi care au spionat şi accesat e-mailurile angajaţilor şi clienţilor companiei la începutul acestui an.

Producătorul sistemului de operare Windows şi-a instruit angajaţii din China să utilizeze dispozitive Apple la locul de muncă începând cu luna septembrie, potrivit Reuters.

Ca parte a iniţiativei globale Secure Future a Microsoft, decizia de a trece la dispozitive iOS vine din lipsa disponibilităţii Google Play Store în China, care limitează accesul angajaţilor săi la aplicaţii de securitate precum Microsoft Authenticator şi Identity Pass.

"Din cauza lipsei de disponibilitate a Google Mobile Services în această regiune, căutăm să oferim angajaţilor un mijloc de a accesa aceste aplicaţii necesare, cum ar fi un dispozitiv iOS", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters într-un e-mail.

Microsoft se numără printre companiile americane care au o prezenţă puternică în China. Aceasta a intrat pe piaţa chineză în 1992 şi operează, de asemenea, un mare centru de cercetare şi dezvoltare în ţară.

Compania va furniza modele iPhone 15 angajaţilor, care folosesc în prezent telefoane Android în toată China, inclusiv în Hong Kong, potrivit Bloomberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici