Celulele solare "miraculoase” vor creşte eficienţa panourilor solare cu 50%, după prima producţie

  • O firmă sud-coreeană a anunţat prima linie de producţie din lume de celule solare tandem perovskit-siliciu, care promit o creştere a eficienţei cu 50-75% faţă de panourile solare standard.
  • Prima comercializare la nivel mondial a celulelor solare din perovskit vine după ani de descoperiri cu acest material.
Urmărește
12797 afișări
Imaginea articolului Celulele solare "miraculoase” vor creşte eficienţa panourilor solare cu 50%, după prima producţie

Sursa foto: Twitter

Comercializarea celulelor solare care utilizează perovskitul vine după ani de descoperiri cu privire la acest mineral, care a fost aclamat drept un "material miraculos" pentru potenţialul său de a transforma diverse industrii, inclusiv cea a energiei regenerabile.
 
Compania Qcells, cu sediul la Seul, a declarat că va investi 100 de milioane de dolari pentru a lansa tehnica celulelor solare de ultimă generaţie, care până acum a fost limitată la teste de laborator şi cercetare academică, potrivit Independent.
 
Investiţia va finanţa o linie de producţie pilot la o fabrică din Jincheon, care ar trebui să fie operaţională până la sfârşitul anului viitor.
 
Această investiţie în Jincheon va marca un pas important în asigurarea leadership-ului tehnologic", a declarat Justin Lee, directorul executiv al Qcells.
 
„Cu o reţea globală de cercetare şi dezvoltare care se întinde din Coreea, Germania şi SUA, Qcells îşi va intensifica eforturile de a produce celule tandem avansate de înaltă eficienţă”.
 
Celulele solare în tandem sunt capabile să îmbunătăţească eficienţa panourilor solare standard prin divizarea spectrului luminos şi optimizarea recoltării energiei din fiecare secţiune în energie electrică.
 
Actualul record mondial de eficienţă a celulelor solare este de 32.5%, ceea ce înseamnă că aproape o treime din radiaţia solară este transformată în energie electrică, care a fost atins în decembrie cu o celulă tandem perovskită-siliciu.
 
Prin comparaţie, celulele solare tradiţionale pe bază de siliciu pot atinge în prezent o eficienţă de numai 22%.
 
Până în prezent, Qcells a reuşit să dezvolte o celulă solară tandem cu perovskit cu o eficienţă de 29.3%, care a fost realizată la începutul acestui an în colaborare cu centrul de cercetare german Helmholtz-Zentrum Berlin.
 
Rezultatele au fost verificate de către Laboratorul Naţional pentru Energie Regenerabilă (NREL) al Departamentului de Energie al SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici