- Home
- Tehnologie
- (24.12.2021, 15:45)
- Theodora Tănase
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gigantul tehnologic chinez Baidu spune că ar putea dura 6 ani până când va putea livra în totalitate metaversul său
- Baidu, cu sediul la Beijing, intenţionează să organizeze luni evenimentul său anual pentru dezvoltatori în lumea virtuală a aplicaţiei sale metaverse, XiRang;
- Cu toate acestea, în cadrul unui eveniment de avanpremieră desfăşurat marţi, directorul executiv responsabil de XiRang a minimizat aşteptările, menţionând că multe aspecte nu sunt încă la înălţime;
- „Metaversul, deşi este un cuvânt la modă în comunitatea globală de tehnologie şi de investiţii, este încă în fază incipientă”, a declarat Brian Tycangco, analist la Stansberry Research;
Urmărește
14259 afișări
Sursa foto: Mediafax.ro
În timp ce moda metaverse a cuprins întreaga lume în acest an, unul dintre giganţii chinezi din domeniul tehnologiei a dezvăluit o versiune a ecosistemului virtual care, deocamdată, nu este prea satisfăcătoare.
Metaversul poate fi definit, în linii mari, ca fiind următoarea generaţie a internetului. O lume virtuală în care oamenii interacţionează prin intermediul unor avatare tridimensionale. Gigantul reţelelor de socializare Facebook s-a conformat tendinţei în octombrie. A schimbat numele aplicaţiei în Meta şi a anunţat că are planuri mari pentru investiţii conexe în valoare de 10 miliarde de dolari în următorul an.
China este la fel de zbuciumată de titluri despre metaverse. Baidu, cu sediul la Beijing, plănuieşte să organizeze luni evenimentul său anual pentru dezvoltatori în lumea virtuală a aplicaţiei sale metaverse, XiRang. Compania susţine că aceasta va fi prima conferinţă chineză despre metavers.
Cu toate acestea, la un eveniment de avanpremieră desfăşurat marţi, executivul responsabil de XiRang a minimalizat aşteptările şi a menţionat cât de multe aspecte nu sunt încă la înălţime.
Dezvoltarea aplicaţiei a început în decembrie anul trecut, dar mai sunt încă şase ani până la lansarea completă, a declarat Ma Jie, vicepreşedinte la Baidu, în limba mandarină, reporterilor.
Aplicaţia Baidu, aşa cum există acum, poate găzdui 100.000 de participanţi virtuali la conferinţa de luni, a spus Ma, arătând reporterilor o reprezentare grafică a stadionului virtual. El a spus că Baidu urmăreşte să construiască o platformă open-source pentru dezvoltatorii de metaverse - o infrastructură pentru o lume virtuală. Evenimentul de luni marchează deschiderea XiRang pentru dezvoltatori, deocamdată în principal în China.
„Metaversul, deşi este un cuvânt la modă în comunitatea globală de tehnologie şi de investiţii, este încă în fază incipientă”, a declarat Brian Tycangco, analist la Stansberry Research, prin e-mail. „Mulţi oameni nici măcar nu înţeleg pe deplin ce înseamnă acest cuvânt astăzi sau ce va însemna în următorii 3-5 ani.”
Calendarul lui Baidu reflectă înţelegerea de către companie a metaversului, abordarea sa conservatoare în gestionarea aşteptărilor şi mediul de reglementare din China, a spus el. „Baidu încearcă în mod clar să avanseze pentru a deţine metaversul pe piaţa sa de origine, respectând în acelaşi timp noile politici ale Beijingului care vizează prevenirea situaţiilor de monopol, de unde şi platforma deschisă".
În ultimele 18 luni, guvernul chinez a luat măsuri drastice împotriva presupuselor practici monopoliste ale giganţilor chinezi din domeniul tehnologiei internetului, prin amenzi şi noi reglementări. De asemenea, Beijingul a promulgat anul acesta o nouă lege privind confidenţialitatea datelor. Analiştii spun că factorii de decizie politică încearcă să abordeze problemele legate de inegalitatea veniturilor, sprijinind în acelaşi timp creşterea bazată pe inovare.
Baidu a declarat pentru CNBC că deschiderea este o parte inerentă a companiei şi că, prin promovarea dezvoltării open source, aplicaţiile pot fi adoptate mai diversificat şi mai rapid. Compania a fost fondată în urmă cu aproape 22 de ani ca motor de căutare pe internet şi de atunci şi-a mutat atenţia către cloud computing, inteligenţă artificială, robotaxi şi alte tehnologii.
Internetul din China este controlat strict de către guvern, iar site-urile străine de socializare, Facebook şi Twitter, sunt blocate. Google şi-a operat motorul de căutare în China doar pentru scurt timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe