Google testează noi opţiuni de plată pentru utilizatorii Android

  • Google a lansat discret un proiect pilot pentru ca aplicaţiile să ofere noi opţiuni de plată pe dispozitivele Android în Australia, Europa, India, Indonezia şi Japonia, ca urmare a presiunii exercitate de autorităţile de reglementare din întreaga lume pentru a deschide sisteme de plată alternative.
  • Proiectul pilot va permite unor dezvoltatori de aplicaţii să ofere opţiuni în afara sistemului de plată Google Play în ţările menţionate.
Urmărește
591 afișări
Imaginea articolului Google testează noi opţiuni de plată pentru utilizatorii Android

Google testează noi opţiuni de plată pentru utilizatorii Android

Vineri, Google a deschis înscrierile pentru dezvoltatorii de aplicaţii care nu sunt destinate jocurilor de noroc pentru a le permite să testeze opţiuni de plată la alegere pentru utilizatorii din cele cinci locaţii, cu anumite avertismente, printre care şi faptul că Google îşi va reduce taxa de servicii cu 4% pentru tranzacţii.
 
Acest lucru reduce comisionul de 15-30% pe care mulţi dezvoltatori îl plătesc acum prin sistemul de plată Play. Google a declarat vineri că 99% dintre dezvoltatori plătesc în prezent 15% sau mai puţin, potrivit The Guardian.
 
Alte cerinţe includ faptul că sistemul de facturare trebuie să fie oferit doar în cadrul aplicaţiei, să respecte standardul de securitate a datelor din industria cardurilor de plată şi să ofere asistenţă pentru clienţi, soluţionarea litigiilor şi un mijloc de contestare a tranzacţiilor neautorizate.
 
„Android a fost întotdeauna un sistem de operare deschis în mod unic şi continuăm să ne dezvoltăm platforma şi să creştem opţiunile disponibile pentru dezvoltatori şi utilizatori, menţinând în acelaşi timp capacitatea noastră de a investi în ecosistem", a declarat un purtător de cuvânt al Google. „Vom împărtăşi mai multe informaţii în lunile următoare, pe măsură ce vom continua să construim şi să iterăm cu partenerii noştri pilot”.
 
Măsura a fost luată ca urmare a presiunilor exercitate în special în Australia şi în Europa cu privire la sistemele de plată în aplicaţii şi a unor procese majore în Australia, Europa şi SUA intentate împotriva Apple şi Google de către Epic Games, creatorul Fortnite, care a fost interzis în magazinele de aplicaţii Apple şi Google pentru că a oferit o opţiune de plată alternativă.
 
Apple nu oferă opţiuni alternative de plată în aplicaţie, dar anul trecut şi-a relaxat politica privind opţiunile alternative de plată, permiţând dezvoltatorilor să trimită utilizatorilor un e-mail cu privire la modalităţile de plată în afara aplicaţiei.
 
În luna aprilie a anului trecut, Comisia Australiană pentru Concurenţă şi Consumatori a susţinut că taxa celor două companii era prea mare şi că dezvoltatorilor ar trebui să li se permită să anunţe opţiuni alternative de plată în cadrul aplicaţiilor lor pe platformele Google şi Apple.
 
ACCC susţine orice măsuri voluntare ale platformelor digitale precum Google care îmbunătăţesc flexibilitatea modului în care dezvoltatorii de aplicaţii pot oferi servicii consumatorilor australieni", a declarat purtătorul de cuvânt.
 
Următorul raport intermediar al ACCC, în cadrul anchetei de lungă durată privind platformele digitale, urmează să fie înmânat guvernului la sfârşitul lunii septembrie.
 
Anul trecut, comisarul european pentru concurenţă a acuzat Apple că încalcă legislaţia UE în legătură cu comisioanele percepute pentru tranzacţiile în aplicaţii.
 
Serviciul este deja disponibil în Coreea de Sud, ca urmare a unor norme care impun Apple şi Google să ofere alternative de plată în cadrul aplicaţiilor lor, norme care au fost adoptate anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici