Ne ascultă Google telefonul? Teoria conspiraţiei, comentată de Dan Oros, de la Google & YouTube România

  • Dan Oros: „De multe ori, oamenii nu înţeleg exact ce se întâmplă şi spun lucruri care nu sunt adevarate despre companie”
  • Dan Oros: „E foarte greu să spui care e reţeaua viitorului, însă cumva tehnologia permite oricărei persoane să câştige bani online şi ăsta o să fie un trend extrem de interesant în următorii ani”
  • Dan Oros, despre teoriile conspiraţiei din jurul Google: „Dispozitivele au anumite microfoane ce le foloseşti pentru a interacţiona cu asistentul”
Urmărește
503 afișări

Invitat în emisiunea „Ochii pe mine!”, Dan Oros, Head of Marketing Google & YouTube România, a infirmat teoriile conspiraţiei create – de-a lungul timpului –  în jurul platformei Google.  

Invitatul lui Vlad Craioveanu a explicat faptul că dezinformarea şi mentalitatea oamenilor reprezintă marile provocări de care se loveşte cel mai mare căutător profesionist al planetei şi anume Google. Totodată, Dan Oros susţine că anual persoanele care reuşesc să identifice vulnerabilităţile sistemului din cadrul platformei Google sunt recompensate.

„Vlad Craioveanu: Mai există şi o teorie a conspiraţiei că Google ne ascultă telefonul pentru că se întamplă de multe ori, stau cu tine la masă, vorbim despre NFT si automat o să îmi apară o reclama la NFT.

Dan Oros: Am auzit persoane spunând lucrul acesta şi pot să spun că nu este adevărat. De multe ori, când vorbeşti despre un subiect tu cauţi online pe subiectul respectiv şi, din acel motiv, îţi vin anumite reclame.

Vlad Craioveanu: Era o paranoia în societate, că de fapt, este un microfon pe care Google îl activează şi funcţioneaza în permanenţă în jurul tău…

Dan Oros: Asta nu este adevărat. Ce este adevărat, în schimb, este faptul că dispozitivele au anumite microfoane ce le foloseşti pentru a interacţiona cu asistentul. Dacă spui Ok Google acesta se activează şi, din acel moment, ascultă ce spui în aşa fel încât să îţi dea raspunsul la întrebarea pe care o pui”, explică Dan Oros.

Dan Oros: „Oamenii care reuşeşc să găsească anumite vulnerabilităţi sunt recompensaţi!”

„Noi plătim în fiecare an, avem programe prin care recompensăm oamenii care reuşesc să arate vulnerabilităţi ale sistemelor noastre. În mod oficial. E o competiţie şi oamenii care reuşeşc să găsească anumite vulnerabilităţi sunt recompensaţi. Nu ştiu dacă sunt angajaţi sau nu.”

Ce spune Dan Oros despre reţeaua viitorului şi marile oportunităţi

„Cred că e foarte greu să spui care e reţeaua viitorului, însă cumva tehnologia permite oricărei persoane să câştige bani online şi ăsta o să fie un trend extrem de interesant în următorii ani, în sensul în care vor fi din ce în ce mai mulţi oameni care vor monetiza hobby-urile lor.

Poate cei care se pricep la design, muzicieni, industria gaming-ului. Practic, ce face internetul e că spune tu nu mai ai o piaţă doar de, nu ştiu, 200.000 de oameni din oraşul tău, ci ai acum o piaţă de 4 miliarde de oameni care sunt online şi care vor să cumpere produsele şi serviciile tale. Şi atunci o să vedem o economie a freelancerilor şi a oamenilor care produc ceva servicii şi produse la ei acasă şi le vând online”

Dan Oros, despre provocările companiei Google

„Cred că zona asta de dezinformare cumva, referitor  şi la ceea ce face şi la produsele noastre şi la programele noastre. De multe ori, oamenii nu înteleg exact ce se întâmplă şi spun lucruri care nu sunt adevarate despre companie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici