- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (03.10.2024, 16:35)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OpenAI nu vrea să audă de competiţie: Le cere investitorilor să nu parieze pe alte startupuri de AI
OpenAI a cerut investitorilor să evite să sprijine start-up-uri rivale, precum Anthropic sau xAI, compania lui Elon Musk, în timp ce gigantul strânge 6,6 miliarde de dolari în noi fonduri, încercând să-şi consolideze poziţia de lider în domeniul inteligenţei artificiale generative.
Urmărește
144 afișări
OpenAI nu vrea să audă de competiţie: Le cere investitorilor să nu parieze pe alte startupuri de AI
Compania din San Francisco, condusă de CEO-ul Sam Altman, a anunţat miercuri că a încheiat cu succes această rundă de finanţare, obţinând o evaluare impresionantă de 150 de miliarde de dolari, cea mai mare din istoria Silicon Valley, informează Financial Times, citat de ZF.
Potrivit a trei persoane implicate în discuţii, compania a cerut în timpul negocierilor ca finanţarea să fie exclusivă, ceea ce limitează accesul competitorilor la capital şi parteneriate strategice. Această mişcare ar putea tensiona şi mai mult relaţiile cu rivalii, în special cu Elon Musk, care are o dispută juridică cu OpenAI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Rusia atacă masiv reţeaua electrică a Ucrainei. 120 de rachete şi 90 de drone, lansate
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
-
Papa Francisc cere deschiderea unei anchete privind un posibil act de genocid comis de Israel în Gaza
Investitorii din fonduri de risc au acces la informaţii confidenţiale despre companiile în care investesc, iar sprijinul acordat unui competitor poate deveni dificil sau chiar litigios. Cu toate acestea, conform unor fonduri de risc, astfel de cereri de exclusivitate sunt rare şi, de obicei, marile firme îşi diversifică investiţiile în sectoare similare. De exemplu, Sequoia Capital şi Andreessen Horowitz au investit atât în OpenAI, cât şi în xAI.
OpenAI poate impune astfel de condiţii şi obţine evaluări atât de ridicate deoarece investitorii sunt convinşi că va conduce următorul val de inovaţii în inteligenţa artificială, având un impact asupra consumatorilor similar cu cel produs de internet şi telefoanele mobile.
Thrive, o firmă de investiţii fondată de Joshua Kushner, a condus runda de finanţare, contribuind cu 750 de milioane de dolari din fondurile proprii şi încă 550 de milioane de la parteneri, conform unei persoane informate. Thrive şi-a păstrat şi opţiunea de a mai investi 1 miliard de dolari până la sfârşitul anului 2025, menţinând evaluarea companiei la 150 de miliarde de dolari.
Nvidia, producătorul de cipuri, şi Microsoft, care a investit deja 13 miliarde de dolari în OpenAI, au participat, de asemenea, la această rundă. Deşi Apple a discutat despre o posibilă investiţie, nu a luat parte la această rundă.
Alte grupuri, precum Khosla Ventures, SoftBank, Tiger Global, Altimeter Capital şi California Public Employees' Retirement System, au investit fie direct, fie prin vehicule de investiţii speciale, conform mai multor persoane informate despre tranzacţie. Vehiculul de investiţii al Khosla ar putea ajunge să contribuie cu 500 de milioane de dolari sau chiar mai mult, potrivit a două surse.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:31
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin
-
astăzi, 19:19
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului