Omegle, un serviciu popular de videochat online care permitea conversaţii cu străini, s-a închis după mai mult de 14 ani de funcţionare din cauza abuzurilor crescânde, inclusiv comiterea unor ”crime inimaginabile”. Fondat în 2009 de Leif K-Brooks, un tânăr de doar 18 ani la momentul lansării, site-ul a atras aproximativ 50 de milioane de vizitatori în ultima lună, conform firmei de analiză SimilarWeb, scrie TechCrunch.
Omegle a primit critici după ce serviciul a devenit un teren propice pentru o mulţime de activităţi suspecte în timpul pandemiei, ceea ce a generat o creştere a utilizării sale. K-Brooks a spus că firma a încercat să implementeze o serie de îmbunătăţiri de-a lungul anilor, dar „atacurile recente au fost percepute într-o măsură mai puţin constructivă”.
K-Brooks a afirmat că, deşi au făcut eforturi pentru a îmbunătăţi serviciul de-a lungul anilor, presiunea şi costurile, împreună cu creşterea abuzurilor, au devenit insuportabile. El şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care internetul s-a schimbat în ultimul deceniu, spunând că lupta pentru Omegle poate e pierdută, însă războiul împotriva internetului continuă, şi în timp ce unele dintre companii sunt mult mai mari, cu resurse mult mai mari, toate au un punct vulnerabil. El a mai avertizat că, dacă tendinţa actuală nu se schimbă, internetul pe care l-a iubit ar putea dispărea, lăsând loc unei forme mai pasive de consum, cu mai puţine interacţiuni umane autentice.