Studiu. Oamenii sunt mai ieftini decât AI

Un studiu arată că înlocuirea oamenilor cu AI e eficientă în doar 23% din cazuri. Viziunea computerizată este avantajoasă doar în vânzări, transport şi îngrijirea sănătăţii. Automatizarea va afecta câteva domenii, cu 40% din forţa globală de muncă expusă la AI.

Urmărește
727 afișări
Imaginea articolului Studiu. Oamenii sunt mai ieftini decât AI

Studiu. Oamenii sunt mai ieftini decât AI

Un studiu realizat de MIT aduce în prim-plan o perspectivă interesantă asupra raportului cost/eficienţă dintre inteligenţa artificială şi forţa de muncă umană. Cercetarea subliniază că, în prezent, oamenii rămân mai accesibili economic în majoritatea domeniilor de activitate, conform Aleph News.

Este forţa de muncă umană mai utilă şi mai puţin costisitoare decât inteligenţa artificială?

Răspunsul este categoric DA. Studiul făcut de Massachusetts Institute of Technology subliniază că, în ciuda temerilor privind înlocuirea muncii umane cu inteligenţa artificială, oamenii câştigă în continuare teren în faţa A.I. pe piaţa muncii.

Doar 23% din angajaţi ar putea fi înlocuiţi în cazul utilizării viziunii computerizate, care e destul de scumpă în instalare şi operare. Raportul cost-beneficiu al viziunii computerizate este cel mai favorabil în industrii precum vânzările, transportul şi depozitarea, dar şi în domeniul sănătăţii.

În ciuda accelerării AI, este nevoie de progrese în privinţa costurilor şi preciziei. Asta, pentru a face automatizarea mai rentabilă.Doar 23% din angajaţi ar putea fi înlocuiţi în cazul utilizării viziunii computerizate, care e destul de scumpă în instalare şi operare. Raportul cost-beneficiu al viziunii computerizate este cel mai favorabil în industrii precum vânzările, transportul şi depozitarea, dar şi în domeniul sănătăţii. În ciuda accelerării AI, este nevoie de progrese în privinţa costurilor şi preciziei. Asta, pentru a face automatizarea mai rentabilă.

Analizând o viziune computerizată în economie, cercetătorii au observat că automatizarea nu va fi mai pronunţată în domenii ca vânzări, îngrijire şi sănătate, comparativ cu cu sectoarele construcţiilor, mineritului sau imobiliarelor.

Aproximativ 40% din piaţa globală a forţei de muncă este expusă la AI.

Avertismentele privind posibilele şocuri economice provocate de AI au fost exprimate nu doar de MIT, ci şi de instituţii precum Fondul Monetar Internaţional, care subliniază că aproximativ 60% din locurile de muncă în economiile avansate sunt expuse, cu riscul unor concedieri masive în contextul progreselor tehnologice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici