Telegram ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în cursul anului

  • Aplicaţia Telegram ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în cursul anului.
  • Anunţul a fost făcut de fondatorul aplicaţiei, miliardarul rus Pavel Durov.
  • În prezent, Telegram are aproximativ 900 de milioane de utilizatori.
79 afișări
Imaginea articolului Telegram ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în cursul anului

Telegram ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în cursul anului

Aplicaţia care seamănă cu alte platforme de social media este foarte populară în Rusia şi în ţările din fosta Uniune Sovietică. Treptat a devenit una dintre cele mai mari reţele de socializare din lume şi „va atinge probabil un miliard de utilizatori lunari activi în mai puţin de un an”, anunţă miliardarul Pavel Durov, potrivit Sky News.

„Telegram se răspândeşte ca un incendiu de pădure”, i-a spus Durov comentatorului american Tucker Carlson.

Potrivit fondatorului, aplicaţia are succes deoarece este „neutră” şi „liberă de geopolitică”. De altfel, Pavel Durov lucrează din Emiratele Arabe Unite, o „ţară neutră” în raport cu marile puteri, după ce a avut încercări de se muta la Londra, Berlin, Singapore şi San Francisco.

Duvrov a spus că ideea unei aplicaţii de mesagerie criptate a apărut ca o modalitate de a comunica în Rusia. Fratele său mai mic, Nikolai, a conceput criptarea. Duvrov a părăsit ţara în 2014, după ce s-a confruntat cu presiuni de a cenzura reţeaua de socializare care atunci se numea VK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici