- Home
- Tehnologie
- (22.10.2020, 13:23)
- Catalin Rosioru
Un bioplastic greu de topit, care rezistă la temperaturi record de 740 de grade celsius. Din ce este făcut
- Alternativa la plasticul de astăzi, care se descompune greu, este bioplasticul.
- Bioplasticul poate avea caracteristici mai bune decât plasticul clasic.
- Japonezii au realizat un bioplastic care rezistă la 740 de grade Celsius.
Urmărește
227 afișări
Plasticul e una din marile probleme ale zilelor noastre. E un produs chimic, care se descompune foarte greu şi este nociv pentru mediu. Soluţia ar putea fi plasticul obţinut din biomasă.
În ultima perioadă au apărut forme de bioplastic, realizat din plante, coji de ouă, pene de găină şi chiar din produse secundare rezultate în urma fabricării de tequila.
Bioplasticul poate fi chiar mai bun decât plasticul chimic, obţinut din derivate ale petrolului. Specialiştii de la Institutul japonez de Stiinţă şi Tehnologie Avansată din Tokio au obţinut un plastic realizat din fibre lemnoase, care rezistă la temperaturi record de 740 de grade celsius.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
Sandra Pascoe Ortiz, un cercetător care a realizat bioplastic din cactus, spune că nu este nociv pentru mediu
”Este un produs care nu e toxic, toate materialele folosite pot fi ingerate de oameni şi animale şi nu le vor face rău. Dacă acest plastic ajunge în mare, cel mai probabil peştii şi animalele marine îl vor mânca,” a explicat Sandra PascoeOritz, cercetător University of Valle de Atemajac.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe