Video De ce Covidul a fost blând cu România? Prof. Dr. Olga Simionescu prezintă câteva teorii care explică fenomenul

  • Prof. Dr. Olga Simionescu explică de ce în România infecţia cu COVID-19 a fost mai puţin agresivă decât în ţările din Vest
  • Prof. Dr. Olga Simionescu: Teoria cultă a văzut aceste diferenţe prin faptul că estul Europei este vaccinat BCG
  • Prof. Dr. Olga Simionescu: Eu am crezut de la început în teoria mutaţiilor genetice, că noi avem un serotip blând
Urmărește
4584 afișări

Dintre toate ţările lovite de COVID, România pare una dintre cele mai norocoase. Boala nu a umplut până la refuz secţiile de ATI, iar numărul deceselor nu a trecut de 1.000. Specialiştii din întreaga lume sunt curioşi să descopere de ce vestul Europei a fost lovit de boală mult mai agresiv decât estul.

Iată o teorie:

„Teoria cultă a văzut aceste diferenţe prin fapul că estul Europei este vaccinat bcg. Această vaccinare împotriva tuberculozei se ştie că nu ţine mai mult de câţiva ani, mai mult de zece ani maximum şi consider că nu este o explicaţie foarte bună”, a spus Prof. Dr. Olga Simionescu.

O altă teorie luată în calcul este ce a mutaţiilor genetice.

„Vă amintiţi despre lucrarea intens dezbătută a primilor chinezi care au făcut serotipurile L şi S, acea abordare simplistă. Dar ei înşişi au recunoscut în Wuhan existenţa a două categorii principale de pacienţi: pacienţi care evoluau agresiv şi pacienţi care evoluau foarte puţin agresiv. Alţii au spus: e totuşi un virus cu ARN şi la fiecare pasaj face 6 mutaţii şi ar putea să existe explicaţii pentru serotipuri cu comportament diferit. Totul este încă în studiu”, a comentat specialistul.

„Gena dacică” a fost o altă ipoteză luată în calcul.

„A existat şi aşa numita - denumită de noi, ironic - genă dacică. S-a mai vorbit despre faptul că locuitorii aşa-zisului bloc estic sau sovietic sunt disciplinaţi, că toată lumea a stat în casă, în izolare. În care dintre variante aţi dori să credeţi? Eu am crezut de la început că noi avem un seroptip blând, asta este părerea mea personală”, a conchis Olga Simionescu.

O teorie clară va putea fi stabilită însă de specialişti în viitor, după ce va trece pandemia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici