TASS: Rusia îl pune pe Volodimir Zelenski pe lista persoanelor căutate. Ce alţi oficiali europeni se află în vizorul Moscovei

Rusia a deschis un dosar penal împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a pus pe o listă de urmăriţi, potrivit agenţiei de presă rusească de stat TASS, citată de Reuters.

2764 afișări
Imaginea articolului TASS: Rusia îl pune pe Volodimir Zelenski pe lista persoanelor căutate. Ce alţi oficiali europeni se află în vizorul Moscovei

TASS: Rusia îl pune pe Volodimir Zelenski pe lista persoanelor căutate. Ce alţi oficiali europeni se află în vizorul Moscovei

Anunţul citează baza de date a Ministerului rus de Interne, fără a fi comunicate informaţii suplimentare în legătură cu fapta pentru care este este acuzat, scrie Reuters.

Rămâne neclar ce acuzaţii au fost formulate împotriva liderului ucrainean. În cadrul anunţului, se menţionează, pe scurt, că preşedintele ucrainean este căutat în temeiul unui articol nespecificat din Codul penal al Rusiei, potrivit Ukrinform.

Nu este pentru prima dată când Rusia adaugă un oficial european pe lista persoanelor căutate. Rusia a emis mandate de arestare atât pentru o serie de politicieni ucraineni, cât şi din alte ţări europene.

În februarie, poliţia rusă i-a pus pe premierul estonian Kaja Kallas, pe ministrul culturii din Lituania şi pe membrii parlamentului leton anterior pe o listă de urmăriţi pentru distrugerea unor monumente din epoca sovietică, relevă Reuters.

De asemenea, Rusia a emis un mandat de arestare şi pe numele procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI), care anul trecut a pregătit un mandat de arestare pentru preşedintele Vladimir Putin, acuzat de crime de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici