Evenimentul, organizat de Primăria Sectorului 2, se doreşte a fi „un preambul la perioada sărbătorilor de iarnă, deschise în fiecare an de cei doi sfinţi al căror nume este purtat de peste 1.300.000 de români”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Pe durata celor patru zile ale evenimentului, între orele 10.00 şi 19.00, în perimetrul parcului vor fi amplasate circa 80 de standuri aranjate fiecare ca o mică gospodărie tradiţională românească.
Din fiecare casă de gospodar va ieşi la lumină, pentru oaspeţii prezenţi, o parte a rodului toamnei produs de fiecare: carne, brânzeturi, plăcinte, cozonaci, turtă dulce, miere, magiun, bulz, legume şi fructe, must, vin, dar şi produse de artizanat, unelte de gospodărie, vase şi oale din ceramică sau podoabe.
Din „micul sat” nu va lipsi nici cârciuma, unde fiecare trecător poate poposi şi gusta din friptura la proţap şi poate bea o cană cu must sau cu vin fiert.
În tot acest timp, solişti de muzică populară vor întregi atmosfera de sărbătoare, se mai spune în comunicat.