Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a spus că mezelurile produse în fabrica închisă temporar în urma unui control al poliţiştilor şi al inspectorii sanitari nu au ajuns pe rafturile marilor magazine.
Mănăstireanu a menţionat că la fabrica respectivă au fost găsite probleme legate de igienă şi că au fost luate mostre de carne pentru a se stabili, în urma analizelor de laborator, dacă aceasta era proaspătă.
Sursele din Poliţie au precizat anterior, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii fabricii din Sectorul 1 al Capitalei au arătat o autorizaţie de funcţionare, însă mezelurile erau pregătite în condiţii improprii, în incintă simţindu-se un miros puternic de carne stricată.
Fabrica a fost închisă şi au fost indisponibilizate sute de kilograme de cârnaţi, salam, şuncă presată şi produse tradiţionale pentru Paşte.
Fabrica de mezeluri a fost descoperită în timpul unei acţiuni în care au fost implicaţi peste 100 de poliţişti pentru verificarea achiziţiilor intracomunitare de legume-fructe şi produse congelate, în mai multe complexe comerciale din judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj.