Decizia de schimbare din funcţie a fost luată joi de către Consiliul de Administraţie, convocat în aceeaşi zi la Ministerul Economiei.
Contactat de MEDIAFAX, Mircea Vasile Zegrean a declarat că a fost convocat joi la minister pentru acest Consiliu şi i s-a adus la cunoştinţă că este demis de la conducerea CNCIR, fiind invocate anumite constatări dintr-un raport finalizat de Corpul de Control al Guvernului la finele anului trecut.
El a precizat că, în urma acelui raport de control care a fost transmis şi Parchetului, nu a fost contactat de către organele de urmărire penală, astfel că apreciază demiterea sa din funcţie ca fiind „o problemă politică”.
„Este o acţiune concertată de a-i scoate din structurile guvernamentale pe cei care au făcut sau mai fac parte din alte partide decât cele de la putere”, a susţinut Zegrean, care a făcut parte din PDL până în 2012.
Directorul CNCIR a mai arătat că, în acest an, ca şi anul trecut, compania a înregistrat un profit brut de 5 milioane euro şi a achitat dividende la buget de 15,5 milioane lei.
La finele anului trecut, Corpul de Control al Guvernului a finalizat un raport în care directorul Zegrean era acuzat că a aprobat pentru angajaţi salarii de două-trei ori mai mari, prejudiciind astfel patrimoniul instituţiei, că a acordat concediu de odihnă cu plată unui director arestat preventiv pentru corupţie deşi, în astfel de cazuri, contractul de muncă trebuia suspendat, că nu a înregistrat venituri ale companiei din penalităţi contractuale, că a încheiat contracte de asistenţă juridică fără să fie necesare şi că a înregistrat ilegal unele cheltuieli pentru întreţinerea imobilului şi că se află într-o posibilă situaţie de conflict de interese deoarece a semnat contracte de prestări servicii cu o firmă la care era angajată soţia sa.
Concluziile raportului au fost transmise atunci şi Parchetului.
Directorul CNCIR, Mircea Zegrean, este fratele lui Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale.