Aceştia au fost audiaţi alături de alte două profesoare din Târgu Jiu şi Motru la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la finalul audierilor cele două fiind lăsate să plece singure acasă.
În paralel, la domiciliile suspecţilor au avut loc percheziţii, poliţiştii şi jandarmii aducând ulterior la Parchet cutii în care se aflau sticle de whisky, aparatură electrocasnică, surse judiciare precizând că au fost ridicate cu această ocazie şi mari sume de bani, de ordinul miilor de euro.
Cei doi profesori reţinuţi au fost implicaţi în corectarea lucrărilor la bacalaureatul susţinut de băieţii gemeni ai omului de afaceri Nicu Creţu, patron al unui restaurant din oraş. Gemenii au obţinut 8,78 şi, respectiv, 9,35 media generală la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatăl contestând nota de la limba română. În urma recorectării lucrării, nota contestată a fost mărită cu aproape un punct, fiind în avantajul absolventului de liceu.
Avocaţii celor trei bărbaţi reţinuţi au declarat, la finalul audierilor, că au interdicţie de la clienţii lor de a vorbi despre cazul respectiv până la sfârşitul zilei de sâmbătă, în cursul acestei zile fiind programate noi audieri. Avocaţii nu au precizat nici care sunt acuzaţiile aduse pentru clienţii lor, aceştia declarând că nu pot face niciun fel de precizare fără acceptul clienţilor.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a făcut publică nicio informaţie despre acest caz, un comunicat de presă fiind aşteptat în cursul zilei de sâmbătă.
În judeţul Gorj, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape un procent după corectarea contestaţiilor, ajungând la 60,84%, un număr de 299 de note fiind mărite în urma recorectării lucrărilor, alte 126 fiind scăzute. După recorectarea lucrărilor, un număr de 80 de elevi au primit note mai mari, care i-au ajutat să promoveze bacalaureatul, într-un caz de la un liceu din Târgu Jiu un elev reuşind să obţină nota 8.85 în urma recorectării, nota iniţială fiind 5.00.