Prima pagină » Știri externe » CRIZA IMIGRANŢILOR: Cum trăiesc refugiaţii în gara Keleti din Budapesta – GALERIE FOTO, VIDEO

CRIZA IMIGRANŢILOR: Cum trăiesc refugiaţii în gara Keleti din Budapesta – GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 2.000 de imigranţi, inclusiv familii cu copii, stau de două zile în piaţa din faţa Gării Keleti din Budapesta, de unde doresc să plece în ţări precum Austria şi Germania, destinaţiile lor preferate în fuga din calea tulburărilor din Orientul Mijlociu şi Asia.

La începutul săptămânii, mii de imigranţi au plecat cu trenul către cele două state membre UE bogate, însă autorităţile ungare au blocat, miercuri, intrarea în gară a imigranţilor. Piaţa din faţa gării internaţionale de la Budapesta a devenit neîncăpătoare, după ce poliţia le-a interzis imigranţilor accesul în trenuri pentru a-şi continua călătoria către Europa Occidentală.

GALERIE FOTO

În imaginile surprinse de agenţia MEDIAFAX la faţa locului se poate vedea cum imigranţii şi-au instalat corturi atât în gară, cât şi în piaţă, dorm pe jos, unii joacă fotbal, copii urmăresc desene animate la televizoarele instalate în gară sau se bucură de ajutoarele primite de la localnici.

Joi dimineaţă, imigranţii au luat cu asalt gara Keleti, după retragerea forţelor de poliţie care blocau accesul de două zile şi anunţul companiei ferovare privind suspendarea trenurilor internaţionale.

Europa a fost copleşită anul acesta de un aflux de imigranţi – care fug din calea violenţei şi sărăciei. Peste 332.000 de oameni au sosit până în prezent pe continent, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent Germania a acceptat mult mai mulţi imigranţi decât restul celor 27 de state membre UE, iar în state de frontieră aflate în prima linie – ca Grecia, Italia, Macedonia, Serbia şi Ungaria – au avut loc confruntări între poliţie şi imigranţi, ciocniri între imigranţi, iar unele persoae au murit pe mare, în contextul în care mii de oameni traversează zilnic Mediterana în ambarcaţiuni periculoase, în schimbul unor sume de bani plătite traficanţilor.