Shane Smith, fondator şi chief executive officer (CEO) al Vice Media, a anunţat că această companie este în discuţii „rapide şi furioase” cu toată lumea, de la Netflix la ITV şi de la Sky la Discovery, pentru a lansa propriile sale televiziuni în Marea Britanie şi Europa, în următoarele 12-18 luni.
El a vorbit inclusiv despre „un război al ofertelor” în acest sens. „În Marea Britanie, există mai mulţi parteneri potenţiali. Există multe oferte pe masă”, a spus acesta.
Totodată, Shane Smith a precizat că unii dintre cei mai mari jucători în domeniul audiovizual la nivel paneuropean au făcut companiei Vice Media oferte atractive care vizează mai multe teritorii.
Smith a mai spus că Vice Media dezvoltă în secret un număr mare de show-uri, care ar urma să fie difuzate la noile televiziuni pe care compania plănuieşte să le lanseze la nivel european.
Pe de altă parte, potrivit lui Shane Smith, în unele din aceste teritorii europene, Vice va începe să îşi dezvolte operaţiunile în audiovizual prin intermediul unor „blocuri de programe” difuzate la televiziuni deja existente pe aceste pieţe TV.
În ultimele 18 luni, Vice Media a realizat 32 de serii de televiziune, din domenii diferite, de la gastronomie, călătorii şi muzică la animaţii şi producţii de ficţiune şi non-ficţiune.
Vice Media deţine deja o televiziune tradiţională, în Canada, printr-un parteneriat în valoare de 100 de milioane de dolari cu operatorul de cablu Rogers Communications.
Veniturile din acest an ale companiei Vice Media sunt estimate la un miliard de dolari.
Vice, printre ai cărei acţionari se numără grupurile Fox şi WPP, face obiectul unor speculaţii constante de preluare de către alte companii, pentru un preţ evaluat la cinci miliarde de dolari.
Lansată ca o revistă tipărită în 1994, în Montreal, Vice – cu care îşi propune să intre în competiţie Netflix – are în prezent sediul central în Brooklyn, New York. În momentul de faţă, Vice Media este o companie internaţională de media, având ca ţintă publicul tânăr şi care are operaţiuni în peste 30 de ţări, între care şi România.
Vice Media deţine mai multe site-uri, între care vice.com, canale video pe YouTube şi produce documentare, videoclipuri şi publică volume.