Gărzile de coastă au precizat că marţi seara, când eforturile de căutare au încetat în mod oficial, s-au desfăşurat operaţiuni pe o suprafaţă de peste 137.000 de kilometri pătraţi de ocean, în afară de cele efectuate pe litoral.
„O decizie de a suspenda căutarea fără a găsi supravieţuitori este foarte dificilă, dată fiind profunzimea impactului şi ştiu că vorbesc în numele întregii echipe a Pazei de Coastă când spun că gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de echipajul elicopterului Corpului Puşcaşilor Marini şi, în mod special, alături de familiile şi apropiaţii celor care au dispărut”, a spus căpitanul Jim Jenkins, comandantul interimar al Districului 14 al Pazei de Coastă.
Operaţiunile de căutare au fost împiedicate de furtuni.
Paza de Coastă ar sprijini orice operaţiuni viitoare de căutare pe care Puşcaşii Marini ar dori să le lanseze, a adăugat acesta.
Două elicoptere militare americane au intrat în coliziune în aer şi s-au prăbuşit, vinerea trecută, în largul Insulei Hawaii, iar 12 membri ai echipajelor au fost daţi dispăruţi. Elicopterele de tip Ch-53, aparţinând Forţelor Navale americane, efectuau o misiune de antrenament pe timp de noapte în momentul incidentului.
În ziua accidentului, echipaje ale Pazei de Coastă au găsit fragmente ale elicopterelor, pete de combustibil care ardeau şi o barcă de salvare goală. Resturile erau la cinci kilometri de coastă. Niciunul dintre cele două elicoptere nu a lansat vreun apel de ajutor.