„Senatorul Sanders şi cu mine împărtăşim importante obiective progresiste”, a spus Clinton, după care a citat ca exemplu mai multe domenii, precum Sănătatea, Educaţia, crearea de locuri de muncă şi salariul minim.
„Însă datele nu dau bine în ceea ce propune senatorul Sanders”, a apreciat ea, subliniind că experţi independenţi care le-au analizat programele „au conchis că (cel al lui Sanders) nu este, pur şi simplu, realizabil”.
„Vreau să-mi imaginez o ţară în care salariile oamenilor le reflectă munca şi în care toată lumea are o asigurare pe caz de boală”, a declarat ea. Însă, a adăugat că „eu nu fac promisiuni pe care nu le pot respecta”.
Ea s-a poziţionat ca „o progresistă care face lucrurile să avanseze”.
Întrebat care este motivul care-l face să creadă că poate să-şi pună în aplicare reformele economice şi în domeniul Sănătăţii, Sanders a răspuns că „nu am fost candidat la preşedinţie anterior”, referindu-se la precedenta candidatură a lui Clinton, în 2008.
Cei doi candidaţi democraţi s-au înfruntat într-o dezbatere televizată, în New Hampshire (nord-est), fiecare încercând să-i convingă pe alegători să voteze pentru el în alegerile primare din acest stat, programate pentru marţi.
Senatorul din Vermont, care promite o revoluţie politică, este prezentat ca favorit în sondaje. Un sondaj NBC/Wall Street Journal/Marist îl acredita, joi, cu 58% din intenţiile de vot, iar pe Cinton cu 38%.