Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marţi că inspectorii instituţiei au verificat în urmă cu o săptămâna firma Brădet Lactate din Argeş şi nu au găsit nicio problemă. Ulterior ANSVSA a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E.Coli. “A fost verificată de mai multe ori. Ultima oară cred că înainte cu o săptămână şi nu a fost nicio problemă“, a declarant preşedintele ANVSA, Andrei Butaru.
El a spus că, în urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit într-un lot de brânză produsă de firma Brădet Lactate Escherichia Coli, tulpina O26. Butaru a adăugat că acelaşi rezultat l-a avut şi analiza efectuată în carnea de pui descoperită în frigiderul unei gospodării proprii.
Cât priveşte cele două ferme care au furnizat laptele către firma Brădet, acestea “livrează lapte în mai multe părţi. Acum se recoltează probe de acolo. Până în prezent nu am avut probleme acolo. Din două judeţe – Dolj şi Argeş“, a mai declarat preşedintele ANSVSA.
El a respins posibilitatea ca pe piaţă să existe încă produse contaminate cu bacteria E.Coli.
“Noi verificăm şi nu am găsit până acum. În aceste condiţii a fost probabil o greşeală care se va găsi în momentul anchetei epidemiologice. Fiecare lot scos la vânzare are o fişă de conformitate pe care trebuie să o dea producătorul. Face anumite tipuri de analize. Nu poate să facă toate analizele pe toate loturile. Se fac (teste n.r.) şi pe E.Coli dacă stabilim noi, dacă sunt suspiciuni“, a mai spus Butaru.