Buletinul de analize a arătat că rezultatele sunt necorespunzătoare la testele de sanitaţie, iar specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Olt au făcut un recontrol la fast-food-ul din centrul Slatinei şi au hotărât, miercuri, să închidă unitatea.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au precizat că operatorul alimentar nu a aplicat în totalitate recomandările emise de medicii veterinari la primul control.
„DSVSA Olt a reverificat fast-food-ul din Slatina şi s-a constatat că operatorul alimentar nu a aplicat în totalitate recomandările medicilor veterinari care au făcut controlul şi nu a luat măsuri suficiente pentru respectarea regulilor generale şi specifice de igienă”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt, remis, miercuri, corespondentului MEDIAFAX.
Astfel, inspectorii DSVSA au emis o ordonanţă de suspendare a activităţii.
„A fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii obiectivului, urmând ca reluarea activităţii să se realizeze în momentul remedierii deficienţelor de igienă”, a adăugat directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.
Anterior, reprezentanţii DSVSA Olt au arătat că din cele şase probe recoltate de la fast-food, două sunt necorespunzătoare fiind descoperite enterobacterii pentru testul de sanitaţie al angajaţilor şi depăşirea numărului total de germeni pentru suprafaţa de lucru, printre bacterii numărându-se şi E-coli.
Două surori au ajuns la spital, săptămâna trecută, cu dureri abdominale, stări de vomă şi greaţă. Familia fetelor a pus totul pe seama consumului de pizza de la unul dintre cele mai vechi fast-food-uri din municipiu.
Autorităţile au confirmat că la această unitate au fost înregistrate probleme şi în anii trecuţi. Astfel, fast-food-ul slătinean a avut activitatea suspendată în noiembrie 2015 timp de o săptămână, iar în primăvara anului trecut ordonanţa de suspendare a fost pentru două săptămâni jumătate.