”România, în prezent, este pregătită pentru organizarea acestei preşedinţii a Consiliului UE. (…) Ieri, de îndată ce a fost rostit acest discurs, am discutat din nou cu prefectul judeţului Sibiu, care a luat legătura cu primarul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a programa de îndată o întâlnire comună în care să discutăm aspectele logistice”, a declarant Victor Negrescu.
El a mai spus că, la nivelul MAE, au fost inventariate toate posibilele locaţii din ţară pentru summit şi alte locaţii pentru evenimentele specific ministeriale sau la nivel de experţi.
”Pe lângă faptul că o serie de întâlniri sau nucleul dur sau locaţia de pilotaj a evenimentelor ministeriale este Palatul Parlamentului, noi am decis deja, încă de pe 3 august, că vom organiza evenimente în toate judeţele din ţară. Toate judeţele vor vedea, vor întâlni experţi, specialişti şi vor găzdui reuniuni ale Consiliului UE. Orice locaţie este luată în considerare luând în evidenţă un element important: elementul de securitate, la care noi nu vom face rabat atunci când organizăm acest Consiliu al UE”, a mai spus Negrescu.
El a evitat să spună, întrebat fiind, dacă a fost doar decizia lui Juncker de a menţiona Sibiul pentru acel summit post-Brexit sau dacă acest lucru s-a întâmplat în urma unor consultări cu autorităţile din România.