Un studiu al Universităţii Ruskin din Marea Britanie, care a analizat comportamentul a 2000 de cetăţeni britanici şi a 250 de manageri la locul de muncă, a arătat că bărbaţii sunt de două ori mai emotivi decât femeile, iar femeile fac mai greu faţă stresului şi manifestă sentimente de frustrare, relatează Daily Mirror.
Cercetătorii au descoperit că un loc de muncă generează angajaţilor sentimente extrem de variate precum bucuria, furia, tristeţea, dezgustul sau teama.
Cauza principală a emoţiilor din mediul profesional, nu este activitatea în sine, ci mai cu seamă colegii.
Potrivit studiului, bărbaţii investesc mai mult la nivel emoţional în proiectelele lor decât femeile şi sunt cuprinşi mult mai uşor de sentimente negative dacă au ratat un deadline sau au depăşit bugetul.
Bărbaţii sunt de asemenea mai sensibili şi iau critica într-o manieră foarte personală şi sunt furioşi dacă ideile le sunt ignorate, 43% dintre angajaţii de sex masculin îşi manifestă supărarea în astfel de circumstanţe.
Oamenii de ştiinţă afirmă că bărbaţii sunt mai predispuşi să experimenteze emoţii asociate sentimentului de putere, cum ar fi mândria şi furia.
A nu fi ascultat este un sentiment asociat cu lipsa statutului, în acelaşi mod în care tristeţea este asociată cu lipsa puterii în contexte sociale cum ar fi mediul profesional.
Rezultatele studiului au scos la iveală că unul din trei angajaţi preferă să-şi ascundă adevăratele emoţii la locul de muncă şi preferă să adopte o atitudine fals pozitivă.
De asemenea 30% dintre manageri consideră a fi un semn de slăbiciune atunci când angajaţii îşi arată emoţiile, iar 51% dintre manageri consideră că mediul profesional ar trebui să fie unul lipsit complet de emoţii, fie pozitive sau negative.
Studiul a demonstrat că 90% dintre mileniali au sentimente de tristeţe sau furie la locul de muncă, iar 80% dintre aceştia experimentează sentimentul de dezgust.