Galli spune că nu sunt imigranţi africani internaţi în spitalul pe care îl conduce deoarece aceştia ar fi imuni. Momentan e doar o ipoteză neconfirmată, dar numărul redus de cazuri de pe continentul african par să-i dea dreptate. Până acum se credea că acest lucru se datorează căldurii din Africa, o altă ipoteză cum că virusul nu ar rezista la temperaturi de peste 20 de grade.
„Nu avem spitalizate persoane de origină africană la noi în spital. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. E o diferenţă de de caracteristici ai receptorilor virusullui pentru anumite popoare africane.
E o ipoteză de studiat. La noi nu sunt imigranţi africani internaţi. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. De exemplu, la asiatici şi europeni e deschisă uşa pentru virus, africanii au aceste uşi închise sau parţial închise. E doar o ipoteză, însă dacă e adevarată, dezastrul ar evita mai puţine zone sărace din lume”, a spus medicul Galli, potrivit Il Giornale.
Africa de Sud e cea mai afectată ţară de coronavirus de pe continentul african, 554 de infectaţi si zero persoane decedate.