Prima pagină » Coronavirus » Ce s-a întâmplat cu muncitorii care au continuat lucrul, fără prea multe măsuri de protecţie, în timpul pandemiei?

Ce s-a întâmplat cu muncitorii care au continuat lucrul, fără prea multe măsuri de protecţie, în timpul pandemiei?

Ce s-a întâmplat cu muncitorii care au continuat lucrul, fără prea multe măsuri de protecţie, în timpul pandemiei?

Pentru că nu au existat mijloace de protecţie adecvate, mulţi muncitori s-au îmbolnăvit. În unele cazuri, fabricile au fost închise, în cele din urmă.

De exemplu, în Colorado, aproximativ o treime dintre angajaţii fabricii de procesare a cărnii de vită JBS au fost trimişi acasă în ultimele două săptămâni, după ce un angajat de 30 de ani a murit din cauza complicaţiilor suferite în urma infectării.

In Quebec, fabrica de carne de porc Olymel s-a închis pe 29 martie. Potrivit sindicaliştilor, de atunci numărul celor care au fost testaţi pozitiv a crescut de cinci ori, la 50 de persoane.

Această fabrică şi alte zece unităţi similare au fost închise temporar sau au redus producţia în ultimele două săptămâni, ceea ce a creat probleme lanţului de aprovizionare.

La Waine Farms, unitate de procesare a puilor din Alabama, muncitorilor li s-a cerut să plătească aproximativ 10 centi pe zi, pentru a îşi achiziţiona măşti cu care să se protejeze de coronavirus, potrivit unui inspector sanitar.

Angajaţii a mai mult de zece dintre unităţile de procesare a cărnii care au fost incluse în ancheta Reuters au declarat că lipsa echipamentului de protecţie şi modul de lucru „umăr la umăr”, specific liniilor de procesare a cărnii de pui, vită sau porc sunt riscuri majore pentru angajaţi.

Reprezentanţii companiilor care au introdus măsuri de protecţie, cum ar fi creşterea distanţei dintre angajaţi sau mai multe măsuri de igienizare, spun că efectul a fost o scădere a producţiei de carne.