Prima pagină » Coronavirus » Dr. Adina Alberts, despre „leacul minune” pentru coronavirus promovat în Madagascar şi respins de OMS. Efecte benefice ale ingredientului de bază

Dr. Adina Alberts, despre „leacul minune” pentru coronavirus promovat în Madagascar şi respins de OMS. Efecte benefice ale ingredientului de bază

Dr. Adina Alberts, despre „leacul minune” pentru coronavirus promovat în Madagascar şi respins de OMS. Efecte benefice ale ingredientului de bază
Adina Petcu
25 mai 2020, 17:17, Social

Preşedintele Madagascarului, Andry Rajoelina susţine că ţara deţine un medicament eficient împotriva coronavirusului. COVID Organics, dezvoltat de Institutul Malagasy de Cercetare Aplicată, conţine planta numită Artemisia, cultivată mai ales pentru a lupta împotriva malariei. 

După ce în Madagascar a fost dovedit succesul tratamentului „minune”, Rajoelina a declarat că Artemisia „poate limita şi diminua efectele virusului asupra corpului uman”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu susţine COVID Organics

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut că anumite medicamente şi remedii tradiţionale „pot atenua simptomele” coronavirusului, însă a amintit că „nu există dovezi că aceste substanţe pot preveni sau vindeca boala”. Organizaţia a votat în 2007 o rezoluţie „care solicită retragerea progresivă a monoterapiei bazate pe artemisinină orală de pe pieţe”. Artemisia este interzisă în mai multe ţări europene.

Dr. Adina Alberts, despre Artemisa absinthium (pelinul alb)

Dr. Adina Alberts a informat, printr-o postare pe Facebook, despre efectele benefice ale pelinului alb asupra sănătăţii:

„Un scandal ciudat s-a dezlănţuit între OMS şi Preşedintele Madagascarului, Dl. Andry Rajoelina.

Totul se învârte în jurul unei băuturi tonice care se numeşte COVID Organics şi care conţine în proporţie de peste 60% extract de Artemisia, spune preşedintele mai sus menţionat, fară să specifice ce tip de Artemisia a fost utilizat (pentru că sunt mai multe tipuri de plante). Acelaşi preşedinte menţionează că tonicul mai conţine şi alte plante medicinale, fară a dezvălui însă nici numele acestora.

În Madagascar au fost 165 de pacienţi COVID până acum, toţi au fost trataţi cu acest tonic şi niciunul nu a murit, afirmă şeful statului Madagascar. De asemenea, domnia sa mai spune că tonicul este foarte util şi în prevenţie. Aşa că acestea ar trebui să fie dovezi suficiente pentru ca băutura cu pricina să fie luată în serios la nivel planetar, şi eventual introdusă urgent în nişte studii de amploare, susţine Andry Rajeolin. Se pare că OMS nu doreşte deloc ca acest remeniu naturist anti-COVID să cunoască o largă popularitate, motiv pentru care între această organizaţie deja perimată ca reputaţie, şi preşedintele Madagascarului s-a declanşat un “război” pe faţă, cu ieşiri ale preşedintelui la televiziunile franceze şi incriminarea OMS-ului pentru că pune piedici utilizării la nivel mondial a unui remediu atât de eficient, ieftin, şi la îndemână.

Până când lucrurile se vor lămuri, pe dvs s-ar putea să vă intereseze următoarele:

În România găsim Artemisa absinthium (pelinul alb) care este cunoscut pentru gustul amar şi proprietăţile vermifuge, depurative, dezinfectante, antiinflamatorii, cicatrizante, stimulatoare ale secreţiilor digestive. De asemenea mai găsim Artemisia annua (peliniţa sau pelinul dulce) sub formă de capsule, comprimate, ceaiuri şi tincturi. Peliniţei i se atribuie proprietăţi anticancerigene importante, reducând în dimensiune tumorile şi împiedicând apariţia metastazelor. Administrarea acesteia va fi întotdeauna asociată tratamentului curativ anticancerigen. Deşi cea mai importantă întrebuinţare a peliniţei este ca tratament complementar împotriva cancerului după cum am spus deja, ea este benefică şi în alte probleme de sănătate, fiind hepatoprotector, antiseptic, antiinflamator, antimicotic, antialgic, antitusiv şi, de asemenea, un bun tonic digestiv.”