Raportul prezintă trei scenarii pentru industrie, cu măsuri de blocare care durează 4 luni, 8 luni şi 12 luni. În aceste scenarii, veniturile ar scădea cu 1.170 miliarde dolari, 2.220 miliarde dolari şi, respectiv, 3.300 miliarde de dolari, sau între 1,5-4,2 la sută din produsul intern brut (PIB) mondial.
Raportul nu a spus care scenariu este cel mai probabil, dar un oficial al UNCTAD (Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare) a spus că scenariul de mijloc „poate fi unul realist”.
„Turismul internaţional a fost aproape total suspendat, iar turismul intern a fost redus de restricţiile impuse în multe ţări”, se arată în raport.
„Deşi unele destinaţii au început să se deschidă lent, mulţi se tem de călătoriile internaţionale sau nu îşi pot permite, din cauza crizei economice”, mai precizează specialiştii.
Statele Unite suportă cele mai mari pierderi în toate cele trei scenarii, cu o scădere de 187 miliarde dolari în scenariul optimist, urmate de China cu 105 miliarde de dolari. Thailanda şi Franţa pierd, de asemenea, 47 de miliarde de dolari fiecare.
Pierderea Statelor Unite în scenariul pesimist este de 538 miliarde dolari, sau trei la sută din PIB.
Raportul UNCTAD acoperă 65 de ţări şi regiuni individuale.