Prima pagină » Social » Protest la terase şi la Timişoara. Patronii le-au închis mai bine de o oră, iar angajaţii au ieşit în stradă

Protest la terase şi la Timişoara. Patronii le-au închis mai bine de o oră, iar angajaţii au ieşit în stradă

Protest la terase şi la Timişoara. Patronii le-au închis mai bine de o oră, iar angajaţii au ieşit în stradă
Gelu Chetrăruc
19 aug. 2020, 20:14, Social

Pentru că autorităţile ţin în continuare restaurantele închise, iar terasele trebuie să respecte reguli stricte, cei din domeniul HORECA spun că au ajuns la sapă de lemn. Abia mai au bani să îşi plătească angajaţii, iar 40% dintre operatori şi-au suspendat activitatea.

Cei care încă funcţionează reclamă controale abuzive. În semn de protest, la Timişoara terasele s-au închis între orele 17.00 şi 18.00, iar peste 100 de angajaţi şi patroni au ieşit cu pancarte în centrul istoric al oraşului.

Printre ei se numără şi Sanda care conduce un mic restaurant din Piaţa Unirii. Tânăra cere relaxarea restricţiilor pentru că altfel va da faliment. Sanda spune că dacă autorităţile nu vor deschide în maximum o lună restaurantele în interior, cele mai multe afaceri din domeniu se vor închide.

„Am venit să susţinem protestul colegilor din Bucureşti împotriva restricţiilor impuse de guvernanţi asupra industriei ospitalităţii având în vedere că suntem singurul business închis din luna martie şi până în prezent”, a declarat Corina Macri preşedinte HORETIM.

Un administrator de restaurant povesteşte că este asaltat de controale din partea autorităţilor.

„Mai puţine controale în weekend şi anume vineri, sâmbătă, duminică, ei se prezintă într-o echipă foarte mare şi solicită o grămadă de documentaţie, nouă ne încarcă foarte mult timpul şi în acelaşi timp ne sperie şi clienţii”, a precizat Sanda, un administrator de restaurant. 

„Suntem controlaţi aproape zilnic de instituţiile statului, considerăm că are loc un abuz asupra noastră iar perspectiva nu este deloc roz, în condiţiile în care nu avem o data exactă de deschidere a interioarelor, planează şomajul asupra marii majorităţi al angajaţilor, plus falimentul asupra localurilor din industria HORECA”, a precizat şi Vlad, un alt administrator restaurant.