Prima pagină » Sănătate » Întărirea sistemului imunitar în această perioadă: ce alimente trebuie să includem în dietă

Întărirea sistemului imunitar în această perioadă: ce alimente trebuie să includem în dietă

Întărirea sistemului imunitar în această perioadă: ce alimente trebuie să includem în dietă

Anul acesta, gripele sezoniere se suprapun cu infecţia cu Sars-CoV-2. Igiena este primul pas pe care il poţi face pentru prevenţia gripei şi a infectării cu Covid – 19.

Nu doar ce mănânci îţi influenţează imunitatea ci şi minim 6-8 ore de somn pe noapte, hidratarea şi lupta cu sedentarismul. Un nutriţionist îţi spune că este ideal pentru a-ţi creşte imunitatea să consumi alimente, nu suplimente.

 

  • „În primul rând aş vorbi despre acizi graşi Omega 3, îi găsim în peşte de bună calitate gătit la grătar sau la cuptor, nu afumat, nu marinat, nu din conservă. Dacă vorbim despre Zinc, ne gândim categoric la cereale integrale, în orz, în ovăz, pur şi simplu o farfurie dimineaţa cu cereale integrale, cu fructe proaspete amestecate ne-ar da Zincul pe ziua respectivă. 150 de grame de carne de vită consumată de 3 ori pe săptămână, practic ne ajută să ne luăm Seleniul de care avem nevoie. A avea imunitate bună înseamnă a avea o microbiotă sănătoasă, a avea probiotice şi prebiotice suficiente în colon, ele dau direcţia imunitară a organismului. Nu trebuie uitate probioticele din kefir, sana, lapte bătut, iaurt de băut care sunt foarte biodisponibile iar pentru persoanele care sunt alergice pentru că mai avem şi astfel de cazuri spuneam, tot ce e fermentat din legume, adică varza fermentată, conopida fermentată”, explică lector dr. Lygia Alexandrescu.