Prima pagină » Social » UNICEF: Cadrele didactice ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

UNICEF: Cadrele didactice ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

Vaccinarea cadrelor didactice reprezintă un pas important pentru revenirea la normal în educaţie, cred reprezentanţii UNICEF, care atrag atenţia că pandemia de COVID-19 a perturbat educaţia copiilor din lumea întreagă.
UNICEF: Cadrele didactice ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19
Laura Buciu
15 dec. 2020, 12:10, Social

Potrivit UNICEF, la finalul lunii aprilie 2020, deciziile de a închide şcolile la nivel naţional au perturbat învăţarea pentru aproape 90% dintre elevii lumii.

„Cu toate că procentul a scăzut de atunci, se presupune în continuare, în mod nefondat, că închiderea şcolilor poate încetini răspândirea bolii, în ciuda dovezilor tot mai numeroase care arată că şcolile nu se numără printre principalele mijloace de transmitere comunitară. Prin urmare, odată cu creşterea vertiginoasă a numărului de cazuri în multe ţări din lume, comunităţile recurg din nou la închiderea şcolilor. La 1 decembrie, sălile de curs sunt închise pentru aproape unu din cinci elevi, adică pentru 320 de milioane de copii la nivel mondial”, spun reprezentanţii UNICEF.

UNICEF face apel ca, la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, cadrele didactice să aibă prioritate, după vaccinarea personalului medical din prima linie şi a categoriilor cu risc crescut.

„Acest lucru va permite protejarea cadrelor didactice împotriva virusului pentru a putea preda în clase şi, în consecinţă, pentru a păstra şcolile deschise. Deciziile privind distribuirea vaccinurilor aparţin guvernelor, însă întreruperea sau perturbarea prelungită a educaţiei are consecinţe profunde, în special pentru copiii cei mai vulnerabili. Cu cât este mai lungă perioada în care copiii nu merg la şcoală, cu atât sunt mai mici şansele ca aceştia să reia şcoala şi cu atât le este mai dificil părinţilor lor să se întoarcă la muncă”, mai spun cei de la UNICEF.

Potrivit acestora, deciziile dificile obligă la compromisuri dificile. Însă ce nu ar trebui să fie dificilă este decizia de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a apăra viitorul următoarei generaţii.

„Un prim pas în acest sens este protejarea celor care le deschid drumul spre viitor”, potrivit sursei citate.