Prima pagină » Economic » Redeschiderea restaurantelor, urmărită de HoReCa şi de clienţi. De luni, bucureştenii pot lua masa în oraş

Redeschiderea restaurantelor, urmărită de HoReCa şi de clienţi. De luni, bucureştenii pot lua masa în oraş

Redeschiderea restaurantelor, urmărită de HoReCa şi de clienţi. De luni, bucureştenii pot lua masa în oraş
A scăzut incidenţa, iar speranţa de redeschidere a restaurantelor s-a concretizat. De luni poţi lua masa în oraş. Autorităţile au căzut de comun acord pentru redeschidere, iar localurile vor funcţiona la o capacitate de 30%. 
 
În Bucureşti aşteptăm dintr-un moment în altul noaptea muzeelor deschise. Ziua restaurantelor deschise. E doar o formalitate după ce incidenţa în Bucureşti a scăzut sub 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Patronii au pus mâna pe telefoane şi-au chemat angajaţii, cei mai mulţi aflaţi până acum în şomaj tehnic. Mesele, scaunele şi bucătăria vor fi din nou ce-au fost odată. Nu şi încasările. Anul trecut, bugetul din industria restaurantelor au scăzut cu 70%. Pentru că Bucureştiul a intrat în scenariul galben, restaurantele se pot deschide la interior cu o capacitate de 30%.
 
„Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală, am aprovizionat la toate restaurantele stocurile şi aşteptăm să deschidem sâmbătă”, povesteşte Alexandra Niţescu, manager general Zen Sushi.
 
„Sperăm, suntem încrezători că de data asta se vor deschise şi vor rămâne deschise pentru că nu ne mai putem juca aşa, de-a alba neagra, cu soarta atâtor mii de oameni angajaţi”, spune şi Dumintru Luca, preşedintele Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.
 
Rămâne de văzut cât timp vor fi deschise la interior. Ar putea fi pentru o săptămână sau două, cum s-a întâmplat luna trecută la Craiova.
 
 În 2019, 5 miliarde de euro au fost venituri în industrie, 400.00 de angajaţi. În 2020 au scăzut veniturile cu 70-80% şi 200.000 de angajaţi au rămas fără loc de muncă.