„Am terminat de centralizat informaţiile. 7 familii ocupaţionale de funcţii bugetare (învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cultură, diplomaţie, justiţie şi Curtea Constituţională, apărare, ordine publică şi securitate naţională, administraţie). Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiţii de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii. Şi vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleaşi cerinţe/responsabilităţi. Şi dacă eşti nominalizat în proiecte din fonduri europene eşti avantajat – primeşti o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază şi de indemnizaţie de hrană (347 lei/lună) şi, desigur, de vouchere de vacanţă.”
În lista de sporuri întânim: sporuri de izolare, sporuri de consemn la domiciliu precum şi numeroase sporuri pentru „complexitatea” muncii, condiţii „grele” ori în alte cazuri condiţiile „periculoase sau vătămătoare” de muncă.
„Cu câteva excepţii, sporurile în sistemul public au apărut precum am văzut că au apărut şi pensiile speciale”, scrie Violeta Alexandru în postarea ce a însoţit tabelul.