O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a studiat consumul de grăsimi din lactate în cazul a 4.150 de persoane cu vârsta de 60 de ani, din Suedia, o ţară cu unul dintre cele mai înalte niveluri de producţie şi consum de lactate din lume. Cercetătorii au măsurat nivelurile unui anumit acid gras din sânge, care se găseşte în cea mai mare parte în lactate.
Experţii au urmărit grupul aproximativ 16 ani pentru a observa câte persoane au suferit un infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale şi alte evenimente circulatorii grave şi câte dintre ele au murit.
Cercetătorii au descoperit că persoanele cu un nivel ridicat de acizi graşi din lactate au cel mai mic risc de boli cardiovasculare şi niciun risc crescut de deces din aceste cauze, potrivit CNN.
Echipa a confirmat apoi aceste descoperiri după ce a combinat rezultatele suedeze cu alte 17 studii care au implicat un total de aproape 43.000 de persoane din SUA, Danemarca şi Marea Britanie.