Dani Carvajal nu pierde aproape niciodată. Cu fundaşul spaniol pe teren, formaţia de fotbal Real Madrid a pierdut doar trei din ultimele 65 de jocuri jucate în toate competiţiile.
În trecut, jucătorul de 29 de ani a trăit perioade sportive caracterizate de suişuri şi coborâşuri, dar în ultima vreme consistenţa lui este impresionantă. O parte din aceasta se datorează şi noii sale diete.
Fundaşul lui Real Madrid a repetat des în ultima vreme, în interviuri şi în conferinţe de presă, „Sunt foarte bine”. Această propoziţie nu era evidentă în trecut, când au fost multe suferinţe de ordin muscular. Doar în 2021, Daniel Carvajal a ratat 30 de meciuri pentru Los Blancos, în 4 perioade diferite. Inclusiv convocarea lui Luis Enrique la naţionala Spania pentru Euro 2020.
„Capul comandă totul – a explicat jucătorul – şi este partea cea mai complicată. Caut de mult cauzele acestor accidentări, dar acum sunt în vârf şi sunt pozitiv”.
În realitate, spaniolul nu a intrat în detaliu, dar a recunoscut că a urmat sfatul unui dietetician, iar noile obiceiuri sunt puţin „ciudate şi severe”. Prima renunţare majoră este cea la gluten. Aşadar, adio paste şi pizza „clasice”.
Trebuie spus căm în ultimii ani, produsele dedicate celor care suferă de boala celiacă şi de alte intoleranţe mai uşoare au crescut enorm: în urmă cu câţiva ani ar fi fost imposibil să spui „nu” glutenului, astăzi, aproape toate produsele există şi în versiunea „fără gluten”.
Pe de altă parte, Carvajal a fost nevoit să recurgă mult mai des la legume precum cartofi, ardei şi ardei iute, vinete şi roşii. A fost o schimbare destul de drastică pentru jucător, care a glumit spunând că parcă „mânâncă broccoli dimineaţa, la prânz, seara şi chiar şi noaptea”.
Dieta fără gluten a fost adoptată în trecut şi de jucătorul de tenis Novak Djokovic. De altfel, sârbul aflat pe locul 1 mondial şi-a deschis la Monte Carlo, unde are rezidenţa, un restaurant în care se comercializează doar cu produse fără gluten.