Prima pagină » Comunicate » Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?

Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?

Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?
Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?

Cu ocazia întâlnirii din data de 25 noiembrie 2021 a Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) s-a aprobat administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani. În ceea ce priveşte populaţia de peste 12 ani,menţionăm că vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech era deja aprobat.

Potrivit proiectului înaintat de către Ministerul Sănătăţii către Secretariatul General al Guvernului României, se propune completarea Hotărârii de Guvern nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România astfel: „13. prevenirea infecţiei cu SARSCoV-2 şi limitarea pandemiei COVID-19 în România, prin stabilirea de obiective de vaccinare pentru: a) anul 2022 – pe categorii de vârstă: – obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copii cu vârsta <12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic.”

„În acest context, este tot mai des întâlnită întrebarea „Se poate pune problema obligativităţii vaccinării copiilor?”. Pentru a putea oferi un răspuns, vom analiza actele normative care îşi propun să reglementeze vaccinarea obligatorie.” afirmă Alina Tiocan, Avocat Iordăchescu & Asociaţii.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de PR & More

Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15651