Blanitza.ro a analizat cateva retete foarte cunoscute si le-a adaptat pentru micutele feline. Vezi mai jos ce recomanda.
Ciorba de perisoare
Reteta originala are un gust bogat si e delicioasa, dar are si destul de multe grasimi. Prin urmare, vom inlocui carnea tocata din amestec de porc si vita doar cu niste carne tocata de pui sau curcan. Deja problema grasimii va fi rezolvata.
Ceapa e toxica pentru pisici, asa ca nu o vom folosi in perisoare si nici in ciorba. Cu siguranta ca si eliminand-o vom obtine o supita gustoasa pentru prietenii nostri cu blanita. Si in plus, nu le va crea probleme digestive, ci ii va ajuta sa consume mai multe lichide, esentiale pentru buna functionare a rinichilor.
Pisicile sunt carnivore, deci in alimentatia lor trebuie sa predomine carnea. Iar cea mai buna carne e cea slaba. Poti alege carne de pui, curcan, vita slaba, oricare dintre acestea e buna pentru ciorbita lor de perisoare.
Daca pentru ciorba de pui folosim carne (piept sau pulpe taiate cubulete), morcov, telina, ardei rosu, cartofi, radacina de patrunjel si leustean, daca inlocuim cartofii cu orez si renuntam la leustean, ciorba devine potrivita si pentru pisici.
De asemenea, e nevoie sa schimbam raportul dintre carne si legume, pentru ca, asa cum spuneam, pisicile mananca preponderent carne, fiind carnivore.
Ingrediente ciorba de pui pentru pisici
Carne de pui (cca 120 g piept sau pulpa fara os si fara piele)
O lingura de orez
Dupa ce au fiert, pasam zarzavatul impreuna cu jumatate din cantitatea de carne si cu putina zeama in care a fiert, amestecam cu restul cubuletelor de carne si masa e gata.
Nota: Nu folosim smantana (sau alte lactate) ori otet pentru a acri ciorbele. Cele mai multe pisici sunt alergice la lactoza, iar alcoolul e toxic pentru ele.
Voi ce gatiti pentru pisicile voastre? Sunt mofturoase sau mananca tot din farfurie?