Un studiu publicat în jurnalul academic Frontiers in Nutrition arată că micul dejun este important în cazul copiilor şi adolescenţilor.
„Este important ca cei mici să ia miul dejun, dar contează şi ce mănâncă. Săritul peste micul dejun sau cumpărarea unor gustări de la magazin pot duce la probleme de comportament în cazul copiilor şi adolescenţilor. Totodată, carnea procesată nu e o alegere bună, ci mai degrabă cerealele”, spune Dr Jose Francisco Lopez-Gil, de la Universitatea Castillo-La Mancha, Spania.
Concret, studiul a urmărit obiceiurile alimentare a peste 3.700 de copii cu vârste până la 14 ani.
Ce alimente sunt bune şi care trebuie evitate
Alimente precum ceaiul, ciocolata, pâinea, cerealele, cafeaua, laptele sunt asociate cu un risc mai mic de a dezvolta probleme de comportament. La polul opus, ouălele, brânza şi şunca „alimentează” problemele psihosociale.
De reţinut totuşi şi că alimentaţia sănătoasă începe acasă şi continuă la şcoală. Prin urmare, sănătatea copiilor este afectată în bine sau în rău de mesele de la şcoală (mese calde, cum este cazul ţărilor nordice, sau o gustare – corn şi lapte/măr).