Accentuarea crizei energetice europene şi necesitatea scăderii amprentei de carbon, la nivel global impune administratorilor de clădiri, indiferent de natura lor, să găsească noi metode de creştere a eficienţei energetice. Decidenţii politici de la nivel european recomandă în prag de iarnă economia severă de energie – mai puţină căldură în calorifere, duş cu apă abia călduţă şi mai puţine becuri aprinse. Eficientizarea energetică a clădirilor publice (şcoli, spitale, administraţii publice), de birouri, comerciale, industriale şi chiar rezidenţiale se poate realiza şi prin investiţii în automatizarea ferestrelor. Aceste soluţii inovative ajută la scăderea costurilor de încălzire pe timp de iarnă sau de răcire a spaţiilor vara, fără a face rabat de la confort.
„Trăim într-un context complicat, în care trebuie să facem tot ce putem ca să scădem factura la energie şi să reducem emisiile de carbon. Însă, la fel de importantă este şi calitatea aerului pe care o respirăm, precum şi starea noastră de bine”, subliniază Octavian Fanea, CEO KADRA. „Ferestrele automate – independente sau integrate într-un sistem inteligent – reprezintă o soluţie prin care ne păstrăm confortul şi în acelaşi timp ne apropiem de dezideratul de eficienţă energetică nZEB (Nearly Zero Energy Buildings)”, mai spune CEO-ul KADRA, companie românească specializată în soluţii integrate de automatizare şi management al accesului, cu o experienţă pe piaţa de profil de aproape 30 de ani.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16833