Prima pagină » Social » Săptămâna bucătăriei turceşti la Bucureşti. Specialităţi din sudul provinciei Hatay, puternic afectată de cutremur. Ambasadorul turc din România: „Am copilărit cu această mâncare”

Săptămâna bucătăriei turceşti la Bucureşti. Specialităţi din sudul provinciei Hatay, puternic afectată de cutremur. Ambasadorul turc din România: „Am copilărit cu această mâncare”

Bucătăria turcească, cu un accent deosebit pe o mare varietate de specialităţi din sudul provinciei Hatay, a fost promovată marţi la Bucureşti.

Evenimentul a încununat o săptămână de reţete unice din bucătăria turcească atemporală, subliniind în acelaşi timp sustenabilitatea unei tradiţii culinare vechi de milenii, în care oalele fierb cu filozofia „zero deşeuri”, subliniind că bucătăria turcească este în mod natural lipsită de deşeuri, cu reţete care folosesc fiecare componentă a fiecărui produs şi se remarcă printr-o structură sustenabilă. Mesele sunt pregătite fără risipă de ingrediente, iar mesele sunt încărcate

Ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç Altan, a dezvăluit că meniul special din acest an constă în mâncăruri locale din bucătăria din regiunea Hatay ce are localităţi ce sunt incluse în Reţeaua UNESCO a oraşelor creative în domeniul gastronomiei. Excelenţa sa a precizat că bucătria din Hatay are un loc special în sufletul său deoarece a copilărit cu acestă, mama sa având origini în regiunea Hatay.

„Cu peste 650 de feluri de mâncare, gastronomia din Hatay este o bucătărie mediteraneană caracterizată de legume proaspete, ulei de măsline de calitate, leguminoase şi cereale. Bucătăria din Hatay, prezentată în cadrul evenimentelor internaţionale din acest an, include pâine plată cu pastă de ardei roşu, salată de măsline, hummus, kisir (salată fină de bulgur), kebap la cuptor şi kunefe (desert cu brânză)”, a explicat amabasadorul.

Ambasadorul turc a subliniat importanţa diplomaţiei alimentare în apropierea popoarelor, deoarece este un mecanism eficient în răspândirea culturii şi în rezolvarea problemelor. El a amintit legăturile strânse dintre bucătăria românească şi cea turcească menţionând numeroasele feluri de mâncare ce ne aproprie.