Sub patronajul Confindustria România şi Accademia Italiana della Cucina – Delegaţia de la Bucureşti, soseşte pentru prima oara în România, unul dintre cei mai talentaţi chefi italieni, distins cu o stea Michelin, Chef Claudio Melis, care, alături de renumitul Chef italian Marco Favino, va vor oferi o experienţă gastronomică unică la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga.
Cina de fine dining, care va avea loc pe 6 octombrie, reprezinta o călătorie a gustului care îşi propune să descopere punctele gastronomice, antropologice şi culturale comune dintre bucătăria montană italiană şi cea românească, care va fi urmată, a doua zi, de un Brunch special cu Live Cooking organizat de cei doi Chefi.
„Asociaţia noastră susţine iniţiativele la înalt nivel care promovează Made in Italy în România, mai ales atunci când este vorba despre sectoare ce care pun in miscare economia italiană. În acest caz este vorba despre un moment extraordinar de cooperare italo-română în sectorul agroalimentar, unde in mod simbolic, această cină reprezintă o plimbare într-o pădure imaginară care începe in apropierea Muntilor Dolomiţi pentru a ne conduce până la poalele Muntilor Carpaţi, evidenţiind ingrediente comune celor două culturi precum ciupercile, flora spontană, brânzeturile de munte, peştele de pârâu şi fauna de munte. Această colaborare incurajeaza schimbul de cunoştinţe şi abilităţi între Chefi, fermieri şi experţi din ambele ţări, îmbunătăţind calitatea produselor, promovând sustenabilitatea agriculturii şi încurajând inovaţia în sectorul alimentar, în beneficiul întregului sector şi a consumatorilor finali. Îi mulţumesc lui Chef Marco Favino şi în calitatea de consilier Confindustria Romania cu mandat pentru Agroindustrie, pentru că a reuşit să concretizeze acest proiect complex”, a declarat Presedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Mediafax
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18310